Στα χέρια πειρατών δεξαμενόπλοιο

Στα χέρια πειρατών δεξαμενόπλοιο

999
Στα χέρια πειρατών δεξαμενόπλοιο

Η βρετανική ναυτιλιακή εταιρεία Union Maritime ανακοίνωσε ότι έχει χάσει τα ίχνη του δεξαμενόπλοιού της MT Barrett, χωρητικότητας 11.999 DWT, το οποίο φέρει σημαία των Νήσων Μάρσαλ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το τελευταίο στίγμα του δεξαμενόπλοιου δόθηκε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στα θαλάσσια ύδατα του Μπενίν στη Δυτική Αφρική.

Την επόμενη ημέρα η Union Maritime ειδοποίησε τις τοπικές λιμενικές αρχές στο Μπενίν με στόχο τον εντοπισμό του δεξαμενοπλοίου και του πληρώματός του, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Η εταιρεία με νέο δελτίο τύπου ανακοίνωσε ότι το πλοίο και το πλήρωμά του δέχτηκαν πειρατική επίθεση στον Κόλπο της Γουϊνέας την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου.

Οι έρευνες συνεχίζονται, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρεία, της οποίας κύρια ανησυχία αποτελεί η ασφάλεια των 22 μελών του πληρώματος του πλοίου MT Barrett.

Η Union Maritime επισημαίνει ότι δραστηριοποιείται στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Αφρικής και ότι τα πληρώματα των πλοίων της ακολουθούν όλες τις διαδικασίες σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης για την προστασία της θαλάσσιας ασφάλειας.

Φωτό: unionmaritime.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.