Ρεκόρ καταγράφουν οι εισαγωγές εμπορευματοκιβωτίων στις ΗΠΑ

Ρεκόρ καταγράφουν οι εισαγωγές εμπορευματοκιβωτίων στις ΗΠΑ

61
Ρεκόρ καταγράφουν οι εισαγωγές εμπορευματοκιβωτίων στις ΗΠΑ

Ρεκόρ καταγράφηκε το περασμένο έτος στις εισαγωγές εμπορευμάτων από τους κυριότερους λιμένες εξυπηρέτησης containerships των ΗΠΑ, όπως είναι το λιμάνι του Λος Άντζελες, του Όουκλαντ, της Τακόμα, του Σιάτλ, της Νέας Υόρκης, του Μαϊάμι και του Χιούστον.

Οι εισαγωγές εμπορευματοκιβωτίων αυξήθηκαν κατά 7% το 2017, συγκριτικά με τις αντίστοιχες εισαγωγές του 2016, ενώ αναμένεται αυξητική τάση των εισαγωγών και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τον κ. Jonathan Gold, Αντιπρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Εμπορίου (NRF) των ΗΠΑ.

Όπως προκύπτει από πρόσφατη έκθεση της NRF, τον περασμένο Νοέμβριο διακινήθηκαν 1,74 εκατ. TEUs από τους κυριότερους λιμένες εξυπηρέτησης containerships των ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας αύξηση κατά 5,8% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2016. Τον περασμένο Δεκέμβριο εκτιμάται ότι ο όγκος διακίνησης των εμπορευματοκιβωτίων ανήλθε σε 1,6 εκατ. TEUs, αύξηση κατά 2,6% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ ο συνολικός όγκος των εμπορευματοκιβωτίων που διακινήθηκε από τους κυριότερους λιμένες εξυπηρέτησης containerships των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του 2017 υπολογίζεται σε 20.1 εκατ. TEUs, αύξηση κατά 7% συγκριτικά με τους 18,8 εκατ. τόνους που είχαν διακινηθεί το 2016.

Αναφορικά με το μέλλον εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί αυτή η αυξητική πορεία στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων από τους αμερικανικούς λιμένες. Ενδεικτικά, σύμφωνα με εκτιμήσεις της NRF, τον Ιανουάριο του 2018 η διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων αναμένεται να αγγίξει τους 1,68 εκατ. TEUs, αύξηση κατά 0,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2017, ενώ τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα φτάσει τους 1,62 εκατ. TEUs, αύξηση κατά 12,6% σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.