Ανοδικές τάσεις- επιτέλους- για τις τιμές του πετρελαίου

Ανοδικές τάσεις- επιτέλους- για τις τιμές του πετρελαίου

168
Ανοδικές τάσεις- επιτέλους- για τις τιμές του πετρελαίου

Απότομη αύξηση πρόκειται να καταγραφεί στη ζήτηση για πετρέλαιο εντός του 2018, σύμφωνα με τον πρόεδρο του OPEC, Suhail Al-Mazrouei. Ο κ. Al-Mazrouei, ο οποίος είναι συγχρόνως υπουργός ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σχολίασε πρόσφατα ότι το 2018 θα αποτελέσει μια χρονιά κατά την οποία θα παρατηρηθεί έντονη ζήτηση για πετρέλαιο.

Ο ίδιος πρόσθεσε, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ότι από τη μεριά των χωρών μελών του OPEC δεν θα ληφθούν δραστικά μέτρα για την αποκατάσταση της ισορροπίας στην πετρελαϊκή αγορά, παρά μόνο όπου αυτό είναι αναγκαίο, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγορά να «αυτορρυθμιστεί».

Την περασμένη Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών, φτάνοντας τα $69,23/βαρέλι. Ο κ. Al-Mazrouei επεσήμανε ότι η διαμόρφωση των τιμών του πετρελαίου επηρεάζεται λιγότερο πλέον από γεωπολιτικούς παράγοντες και περισσότερο από θεμελιώδεις παράγοντες της πετρελαϊκής αγοράς.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/WALLACE WOON

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.