Συνεχίζει δυναμικά την επεκτατική της στρατηγική η ρωσική Sovcomflot

Συνεχίζει δυναμικά την επεκτατική της στρατηγική η ρωσική Sovcomflot

128
Συνεχίζει δυναμικά την επεκτατική της στρατηγική η ρωσική Sovcomflot

Σε παραγγελία για τη ναυπήγηση ενός πλοίου μεταφοράς LNG προχώρησε η Sovcomflot από τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries. Σύμφωνα με το ναυλομεσιτικό οίκο Clarksons, η συμφωνία μεταξύ της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας της Ρωσίας και του μεγαλύτερου ναυπηγικού ομίλου στον κόσμο αφορά τη ναυπήγηση ενός πλοίου, χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων LNG, με δικαίωμα (option) ναυπήγησης ενός ακόμα πλοίου μελλοντικά. Η παραλαβή του νέου πλοίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2020, σύμφωνα με πηγές της Clarksons.

Η Sovcomflot έχει θέσει ως στόχο να επεκτείνει σημαντικά τον στόλο της. Τον περασμένο Δεκέμβριο σε δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών είχε αναφερθεί ότι η Sovcomflot είχε παραγγείλει δύο Aframax tankers, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν ως καύσιμο και LNG, ενώ τον περασμένο Μάρτιο η ρωσική εταιρεία είχε προχωρήσει στην παραγγελία άλλων τεσσάρων δεξαμενόπλοιων, κατηγορίας Aframax. Τα παραπάνω πλοία αναμένεται να παραληφθούν από τη Sovcomflot από τα τέλη του 2018 μέχρι τις αρχές του 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.