Η Airbus ενισχύει την παρουσία της στην Κίνα

Η Airbus ενισχύει την παρουσία της στην Κίνα

56
Η Airbus ενισχύει την παρουσία της στην Κίνα

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Κίνα υπήρξε συμφωνία μεταξύ της Airbus και των Κινέζων εταίρων της για επιτάχυνση των χρόνων παράδοσης των αεροσκαφών της οικογενείας Α320, τα οποία συναρμολογούνται στις εγκαταστάσεις που διατηρεί η Airbus στο Tianjin. Στόχος είναι από την γραμμή συναρμολόγησης του Tianjin να εξέρχονται σε μηνιαία βάση έξι αεροσκάφη έως τους πρώτους μήνες του 2020.Airbus-Tianjin-FAL-2

Να σημειωθεί ότι από το 2008, οπότε και εγκαινιάστηκε η τελική γραμμή συναρμολόγησης που διατηρεί η Airbus στο Tianjin και έως την 31η Δεκεμβρίου 2017 είχαν συναρμολογηθεί συνολικά 354 αεροσκάφη της οικογένειας Α320.

Η συνολική αξία της βιομηχανικής συνεργασίας μεταξύ Airbus και της κινεζικής αεροπορικής βιομηχανίας αποτιμάται για το 2017 στο ποσό των σχεδόν $600 εκ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στο Πεκίνο φέρνει κοντά την υλοποίηση μίας ακόμα επωφελούς συμφωνίας για την Airbus. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με γαλλικά ειδησεογραφικά μέσα, η Κίνα αναμένεται να προβεί σε αγορά συνολικά 184 αεροσκαφών Airbus A320. Εάν υλοποιηθεί η αγορά, στα ταμεία της Airbus θα εισρεύσουν κοντά στα $18 δις.

Στα σχέδια της Airbus είναι, επίσης, και η πώληση στο προσεχές μέλλον σε κινεζικές αεροπορικές εταιρείες και αεροσκαφών της οικογένειας Α350 καθώς και του γίγαντα των αιθέρων Α380.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/HO & airbus.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.