Ποιες θα είναι οι δέκα μεγαλύτερες οικονομίες το 2050;

Ποιες θα είναι οι δέκα μεγαλύτερες οικονομίες το 2050;

596
Ποιες θα είναι οι δέκα μεγαλύτερες οικονομίες το 2050;

Άραγε το 2050 ποιες οικονομίες κρατών θα είναι οι μεγαλύτερες του κόσμου; Οι χώρες που θα αποτελούν την πρώτη δεκάδα των μεγαλύτερων οικονομιών τις επόμενες δεκαετίες θα είναι οι ίδιες με αυτές του σήμερα;

Το World Economic Forum, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την εταιρεία ορκωτών λογιστών PricewaterhouseCoopers (PwC), παρουσιάζει τη λίστα με τις δέκα ισχυρότερες οικονομικά χώρες το 2050.

10. Ηνωμένο Βασίλειο

Μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., η οικονομία της χώρας εκτιμάται ότι θα αλλάξει ρότα και ίσως μερικώς συρρικνωθεί οικονομικά τα επόμενα χρόνια.

9. Γερμανία

Η Γερμανία θα αποτελεί τη μόνη χώρα εντός Ε.Ε. που θα κατέχει μία θέση ανάμεσα στις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου το 2050. Σύμφωνα με προβλέψεις της PwC, το μερίδιο των χωρών της Ε.Ε. στο παγκόσμιο ΑΕΠ θα έχει μειωθεί σε 9% μέχρι το 2050.

8. Ιαπωνία

Το ΑΕΠ της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου προβλέπεται ότι θα έχει φτάσει τα $6,77 τρις το 2050 από $4,39 τρις το 2016. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ θα ανέρχεται σε $63.100.

7. Μεξικό 

Το μερίδιο του Μεξικού στο παγκόσμιο ΑΕΠ εκτιμάται ότι θα έχει τριπλασιαστεί μέχρι το 2050.

6.  Ρωσία

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας εκτιμάται ότι θα έχει διπλασιαστεί μέχρι το 2050, αγγίζοντας τις $55.500.

5. Βραζιλία

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το μερίδιο της Βραζιλίας στο παγκόσμιο ΑΕΠ πρόκειται τις επόμενες δεκαετίες να είναι σχεδόν ίσο με το μερίδιο που θα κατέχουν οι χώρες της Ε.Ε.

4. Ινδονησία

Η οικονομία της χώρας θα είναι η διπλάσια από την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι το 2050.

3.  ΗΠΑ

Η ισχύς του αμερικανικού δολαρίου πρόκειται να επηρεαστεί δυσμενώς από την ισχυροποίηση των νομισμάτων των αναδυόμενων οικονομιών.

2. Ινδία

Μεταξύ των ετών 2035-2040 η Ινδία θα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, εκτοπίζοντας τις ΗΠΑ στην τρίτη θέση.

1. Κίνα

Σταθερά στην πρώτη θέση θα παραμείνει η Κίνα, ως η χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως. Μέχρι το 2050 το Πεκίνο θα κατέχει το 20% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι τις επόμενες δεκαετίες θα «κυριαρχούν» οικονομικά οι αναδυόμενες αγορές, εκτοπίζοντας τις παραδοσιακές.

Το παρακάτω σχήμα αναπαριστά την λίστα με τις δέκα ισχυρότερες οικονομίες του 2016 και πως αυτή η δεκάδα πρόκειται να αναδιαμορφωθεί το 2050.

World Economic Forum

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.