Λήγει η απεργία των ναυτεργατών σήμερα τα μεσάνυχτα

Λήγει η απεργία των ναυτεργατών σήμερα τα μεσάνυχτα

57
Λήγει η απεργία των ναυτεργατών σήμερα τα μεσάνυχτα

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε σήμερα προκειμένου να εξετάσει και να εκτιμήσει την όλη κατάσταση από την 24ωρη απεργιακή της κινητοποίηση, τόσο για το πολυνομοσχέδιο όσο και για τα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου, με αιχμή του δόρατος το συνταξιοδοτικό και τις μειωμένες συνθέσεις, αποφάσισε τα ακόλουθα:

1.  Πρώτα απ’ όλα θεωρεί πρώτιστη υποχρέωσή της να ευχαριστήσει τα πληρώματα των πλοίων και όλους τους ναυτεργάτες, οι οποίοι μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά ύψωσαν το ανάστημα τους,  συσπειρωμένοι γύρω  από την  Διοίκηση  της Ομοσπονδίας για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης.

2.   Εφιστά την προσοχή στην  Κυβέρνηση και ιδιαιτέρα στους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν  σοβαρά υπόψη τους το κυρίαρχο μήνυμα της απεργίας, επισημαίνοντας ότι είναι έτοιμοι για νέους αγώνες όπου και όταν χρειασθεί για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δίκαιων και καυτών  αιτημάτων τους, ιδιαίτερα για το θέμα του κοινωνικοασφαλιστικού, των μειωμένων συνθέσεων και  των καθαρών εργασιακών θεμάτων.

3. Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με δελτίο Τύπου αποφάσισε την λήξη της απεργιακής κινητοποίησης των ναυτεργατών απόψε τα μεσάνυχτα, επισημαίνοντας ότι παραμένει σε πλήρη επιφυλακή περιμένοντας χειροπιαστές λύσεις από την πολιτική ηγεσία του τόπου για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.