Η TEN ενισχύει τη ρευστότητά της

Η TEN ενισχύει τη ρευστότητά της

222
Η TEN ενισχύει τη ρευστότητά της

Η Tsakos Energy Navigation Limited (ΤΕΝ) ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε πώληση δύο πλοίων της, έναντι $65,2 εκατ., μέσω συμφωνίας πώλησης και επαναμίσθωσής τους (sale and leaseback), διάρκειας πέντε ετών. Μετά το πέρασμα των πέντε ετών η  εταιρεία θα έχει το δικαίωμα να αγοράσει τα συγκεκριμένα πλοία. Πρόκειται για τα πλοία Eurochampion 2004 και Euronike, κατηγορίας Suezmax, τα οποία ναυπηγήθηκαν το 2005. Τα συγκεκριμένα πλοία παραδόθηκαν στους νέους ιδιοκτήτες τους, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γνωστοποιηθεί, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τα έσοδα που θα αποκομίσει η TEN από την πώληση των πλοίων της θα συμβάλουν σημαντικά στην ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας, καθώς και στη μείωση των δανειακών της υποχρεώσεων.

Ο κ. Γεώργιος Σαρόγλου, COO της TEN, δήλωσε ότι μετά την υλοποίηση του μεγαλύτερου ναυπηγικού προγράμματος της εταιρείας, το οποίο περιλάμβανε 15 νεότευκτα πλοία, οι συμφωνίες πώλησης και επαναμίσθωσης των πλοίων της αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της στρατηγικής της εταιρείας, με στόχο τη διατήρηση του εκσυγχρονισμένου στόλου της και την ενίσχυση της ρευστότητάς της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.