Γιγαντώνεις και συνενώσεις στην αγορά των πλοίων μεταφοράς LNG

Γιγαντώνεις και συνενώσεις στην αγορά των πλοίων μεταφοράς LNG

159
Γιγαντώνεις και συνενώσεις στην αγορά των πλοίων μεταφοράς LNG

Ο γερμανικός όμιλος Schulte Group ενισχύει περαιτέρω την θέση του στην αγορά των LNG πλοίων, μέσα από την εξαγορά του 100% των μετοχών της Pronav, μιας ευρέως γνωστής διαχειρίστριας εταιρείας πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η Pronav ιδρύθηκε το 1995 και αποτελείται από τις εταιρείες Pronav Ship Management GmbH & Co. KG και Pronav Schiffahrtsberatung GmbH & Co. KG.

Σύμφωνα με στοιχεία της VesselsValue η Pronav διαχειρίζεται έναν στόλο από τέσσερα Q-Flex LNG carriers, χωρητικότητας 210.000 κυβικών μέτρων, τα οποία έχουν ναυπηγηθεί από τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία της Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME).

Σε ό,τι αφορά την Schulte Group, η οποία δραστηριοποιείται σε παγκόσμια βάση, διαθέτει περίπου 100 πλοία, κυρίως containerships, tankers και bulkers, ενώ διαχειρίζεται 600 πλοία όλων των αγορών και κατηγοριών.

Την παρούσα περίοδο, αναφορικά με την αγορά των πλοίων LNG, η Schulte Group έχει υπό τη διαχείρισή της έναν στόλο από 23 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου και ένα πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμων με LNG, ενώ αναμένει εντός του τρέχοντος έτους την παραλαβή ενός νέου LNG carrier, χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.