Σημαντικές καθυστερήσεις σε λιμένες της ΝΑ Ασίας και της Άπω Ανατολής

Σημαντικές καθυστερήσεις σε λιμένες της ΝΑ Ασίας και της Άπω Ανατολής

76
Σημαντικές καθυστερήσεις σε λιμένες της ΝΑ Ασίας και της Άπω Ανατολής

Προβλήματα και καθυστερήσεις αντιμετωπίζουν περίπου 500 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού τα οποία βρίσκονται σε μεγάλους λιμένες της Ασίας, περιμένοντας να φορτώσουν ή να εκφορτώσουν άνθρακα. Συγκεκριμένα παρατηρείται λιμενική συμφόρηση σε πολλούς λιμένες της Ασίας, κυρίως της Κίνας οι οποίοι διακινούν φορτία άνθρακα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ένας μεγάλος αριθμός bulkers βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής έξω από τον λιμένα της Σαγκάης και του Τιεντζίν περιμένοντας να εξυπηρετηθεί μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση bulkers καταγράφονται και σε λιμένες της Ινδονησίας εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, περίπου 100 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου βρίσκονται στα λιμάνια της Samarinda και του Taboneo της Ινδονησίας, αναμένοντας να εξυπηρετηθούν, μερικά εκ των οποίων για διάστημα μέχρι και δύο μηνών.

Μεγάλος μέρος των καθυστερήσεων οφείλεται στην απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να περιοριστούν οι εισαγωγές άνθρακα κυρίως σε μεγάλα λιμάνια της Κίνας. Οι καθυστερήσεις αυτές, οι οποίες παρατηρούνται από τις αρχές του περασμένου έτους, σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση για το συγκεκριμένο αγαθό από μέρους της Κίνας και της Ινδίας, έχουν οδηγήσει σε αύξηση των τιμών του άνθρακα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/WU HONG

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.