Κίνδυνος έκρηξης του ιρανικού δεξαμενόπλοιου από τη σύγκρουσή του με φορτηγό πλοίο

Κίνδυνος έκρηξης του ιρανικού δεξαμενόπλοιου από τη σύγκρουσή του με φορτηγό πλοίο

454
Κίνδυνος έκρηξης του ιρανικού δεξαμενόπλοιου από τη σύγκρουσή του με φορτηγό πλοίο

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος να εκραγεί ή να βυθιστεί το ιρανικό δεξαμενόπλοιο «Sanchi», το οποίο συγκρούστηκε το Σάββατο στις 20:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας) με το κινεζικό φορτηγό πλοίο «CF Crystal», 160 μίλια στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Κίνας, κοντά στη Σαγκάη.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν προειδοποιήσει για πιθανή έκρηξη ή βύθιση του δεξαμενόπλοιου, καθώς αυτό εξακολουθεί να φλέγεται από το Σάββατο. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, εντοπίστηκε η σωρός του ενός ναυτικού εκ των 32 μελών του πληρώματος του δεξαμενοπλοίου τα οποία αγνοούνται.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λου Κανγκ,  εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι έχει εντοπιστεί μία σωρός ενός ναυτικού, η ταυτοποίηση της οποίας δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.  Ο ίδιος ανέφερε ότι το περιβάλλον και οι συνθήκες που επικρατούν στην θαλάσσια περιοχή όπου έλαβε χώρα το περιστατικό δεν ευνοούν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης»,καθώς έχει δημιουργηθεί ένα τοξικό νέφος από την φωτιά που έχει ξεσπάσει στο πλοίο.

Επιπλέον ο κ. Κανγκ επεσήμανε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποφευχθεί μία νέα καταστροφή, αναφερόμενος στη διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα από το δεξαμενόπλοιο λόγω τη σύγκρουσης.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SOUTH KOREA COAST GUARD

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.