Επαναπροσδιορίζουν την θέση τους τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία

Επαναπροσδιορίζουν την θέση τους τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία

128
Επαναπροσδιορίζουν την θέση τους τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία

Αισιόδοξοι εμφανίζονται για το μέλλον οι τρεις μεγάλοι ναυπηγικοί όμιλοι της Νότιας Κορέας, καθώς στοχεύουν σε μεγαλύτερο αριθμό παραγγελιών το νέο έτος, συγκριτικά με πέρυσι.

Ο ναυπηγικός κολοσσός της Hyundai Heavy Industries, σύμφωνα με δημοσίευμα της Yonhap News Agency, στοχεύει το 2018 σε αύξηση των παραγγελιών του κατά 76%, σε σχέση με το περασμένο έτος.

Συγκεκριμένα ο όμιλος αναμένει πως η αξία των παραγγελιών που θα δεχτεί για νέα πλοία κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους θα αγγίξει τα $13,2 δις, σε αντίθεση με τις παραγγελίες αξίας $7,5 δις το 2017.

Σε ό,τι αφορά την Samsung Heavy Industries (SHI), ο δεύτερος μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος της Νότιας Κορέας στοχεύει σε αύξηση του βιβλίου παραγγελιών του κατά 18% με νέα πλοία το 2018. Η SHI προσβλέπει με το νέο έτος να ανέλθει η συνολική αξία των νέων της παραγγελιών σε $7,7 δις, έναντι των $6,9 δις το 2017.

Στόχο για αύξηση του βιβλίου παραγγελιών της έχει και η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, η οποία επιδιώκει τον διπλασιασμό της αξίας των παραγγελιών της φέτος, συγκριτικά με πέρυσι, φτάνοντας τα $5 δις.

Τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία, έπειτα από μια περίοδο καθίζησης στη ναυπηγική τους δραστηριότητα λόγω των μειωμένων παραγγελιών για νέα πλοία που προκάλεσε η προγενέστερη έντονη υπερπροσφορά αυτών στην παγκόσμια αγορά, προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν την θέση τους στην παγκόσμια ναυπηγική βιομηχανία, αφήνοντας στο παρελθόν τις οικονομικές τους δυσκολίες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.