Ρωσία και Αζερμπαϊτζάν συνεργάζονται στον τομέα της κρουαζιέρας

Ρωσία και Αζερμπαϊτζάν συνεργάζονται στον τομέα της κρουαζιέρας

73
Ρωσία και Αζερμπαϊτζάν συνεργάζονται στον τομέα της κρουαζιέρας

Ο πρόεδρος της Azerbaijan Caspian Shipping Company (ACSC), κ. Rauf Veliyev και ο κ. Konstantin Anisimov, γενικός διευθυντής της Moscow River Shipping Company (MRSC) υπέγραψαν στο Μπακού συμφωνία για τη διεξαγωγή κρουαζιέρων στην Κασπία Θάλασσα. Οι κρουαζιέρες θα πραγματοποιούνται αρχικά με το νέο κρουαζιερόπλοιο «Peter the Great», της MRSC, το οποίο βρίσκεται υπό ναυπήγηση στα ρωσικά ναυπηγεία «Lotos».

Η Azerbaijan Caspian Shipping Company και η Moscow River Shipping Company θα συνεργαστούν για την πραγματοποίηση κοινών επενδυτικών σχεδίων, όπως είναι η ναυπήγηση νέων κρουαζιερόπλοιων που θα δραστηριοποιούνται στην Κασπία Θάλασσα.

Μέσα στα σχέδια των δύο εταιρειών είναι και η εκτέλεση κρουαζιέρων εκτός της Κασπίας Θάλασσας.

Επιπλέον οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη των παράκτιων υποδομών της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν με στόχο την βέλτιστη πραγματοποίηση κρουαζιέρων. Θα πραγματοποιηθούν επίσης έργα για τη δημιουργία αποβάθρων, αγκυροβολίων, σημείων ανεφοδιασμού των κρουαζιερόπλοιων με καύσιμα, ενώ επίσης θα ληφθούν μέτρα για την αναδιαμόρφωση των λιμενικών τελών στην περιοχή.

Ο κ. Anisimov τόνισε ότι μέσω της συνεργασίας Μόσχας και Μπακού θα ενισχυθεί ο τομέας της κρουαζιέρας στο Αζερμπαϊτζάν, προσελκύοντας τουρίστες κυρίως από τις χώρες της Ε.Ε., τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Κίνα.

Οι θαλάσσιες εκδρομές αναμένεται μέχρι τα τέλη του 2019 να έχουν ξεκινήσει με αφετηρία το Μπακού με το πλοίο «Peter the Great». Αρχικά οι κρουαζιέρες θα πραγματοποιούνται μόνο μεταξύ Μπακού- Άστραχαν, ενώ από το 2020 και μετά θα προστεθούν και άλλες ρωσικές πόλεις ως προορισμοί.

Φωτό: mosturflot.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.