Ναυπηγείο κατασκευάζει η Saudi Aramco

Ναυπηγείο κατασκευάζει η Saudi Aramco

280
Ναυπηγείο κατασκευάζει η Saudi Aramco

Ο πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco, ανακοίνωσε ότι, σε συνεργασία με την Lamprell Plc, την National Shipping Company of Saudi Arabia (Bahri) και την Hyundai Heavy Industries Co. Ltd. (HHI) πρόκειται να προχωρήσει στη δημιουργία μιας κοινοπραξίας, της International Maritime Industries (IMI). Η νέα κοινοπραξία θα αναλάβει την κατασκευή ενός ναυπηγείου, έκτασης 12 εκατ. τ.μ., το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει σε ετήσια βάση τέσσερις υπεράκτιες εξέδρες άντλησης πετρελαίου, πάνω από 40 πλοία, κατηγορίας VLCCs και offshore support vessels.

Επίσης θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών, στον χώρο της εξόρυξης και της μεταφοράς πετρελαίου.

Μέσα από την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα διευκολυνθούν οι εργασίες της Saudi Aramco, θα μειωθούν οι χρόνοι καθυστέρησης στην παράδοση νέων προϊόντων που χρειάζεται η εταιρεία και θα ελαχιστοποιηθεί το κόστος κατασκευής αυτών.

Οι δραστηριότητες του ναυπηγείου αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν το 2019 και εκτιμάται ότι θα συμβάλει καταλυτικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενισχύοντας την θέση του Ριάντ στο ευρύτερο ναυτιλιακό στερέωμα.

Έχει ενδιαφέρον ότι το ναυπηγείο έχει ήδη δεχτεί παραγγελίες για 20 υπεράκτιες εξέδρες και 52 πλοία για τα επόμενα δέκα χρόνια, καθιστώντας την International Maritime Industries, σύμφωνα με τον κ. Fathi K. Al-Saleem, CEO της εταιρείας, ως έναν σημαντικό παίκτη στην παγκόσμια ναυπηγική βιομηχανία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.