Η ινδική οικονομία «καλπάζει»

Η ινδική οικονομία «καλπάζει»

212
Η ινδική οικονομία «καλπάζει»

Σημαντική άνοδος προβλέπεται για την οικονομία της Ινδίας τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το World Economic Forum, η ινδική οικονομία αναμένεται να διπλασιαστεί και να φτάσει τα $5 τρις μέχρι το 2025.

Οι λόγοι για αυτήν την εκρηκτική άνοδο είναι η τεχνολογική καινοτομία στην οποία επενδύει η χώρα και το πολυπληθές εργατικό δυναμικό της. Αναφορικά με το τελευταίο, εκτιμάται ότι το 2050 η χώρα θα διαθέτει τον μεγαλύτερο σε αριθμό πληθυσμό που θα εργάζεται παγκοσμίως και συγχρόνως τον νεαρότερο σε ηλικία.

Επίσης, ο αριθμός των νοικοκυριών της μεσαίας τάξης στην Ινδία αναμένεται ότι θα έχει υπερδιπλασιαστεί μέχρι το 2050, γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη κατανάλωση ενεργειακών πόρων, ενώ έντονο είναι το κύμα αστικοποίησης, καθώς εκτιμάται ότι μέχρι το 2025 το 40% του ινδικού πληθυσμού θα διαμένει στις πόλεις.

Ένας άλλος παράγοντας που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ινδικής οικονομίας είναι η ισχυροποίηση του ινδικού νομίσματος και οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί στην χώρα. Επιπλέον, τα χαμηλά επίπεδα ανεργίας και ο μειωμένος πληθωρισμός που καταγράφονται στην χώρα αποτελούν ακόμα δύο σημαντικούς παράγοντες. Συγκεκριμένα, η ανεργία στην Ινδία μειώθηκε κατά το ήμισυ σχεδόν μέσα σε έναν χρόνο, από 9,5% το 2016 σε 4,8% το 2017. Αναφορικά με τον πληθωρισμό της Ινδίας, τα τελευταία χρόνια σημειώνει συνεχή πτώση, φτάνοντας σήμερα στο 2,3%.

Η Ινδία αποτελεί σήμερα την έβδομη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, αλλά οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι μέχρι το 2050 θα κατέχει την δεύτερη θέση, αφήνοντας πίσω τις οικονομίες της Γερμανίας, των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιαπωνίας.

Φωτό: youtube.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.