Ενισχύεται ο στόλος της GasLog Ltd.

Ενισχύεται ο στόλος της GasLog Ltd.

727
Ενισχύεται ο στόλος της GasLog Ltd.

Η GasLog Ltd. ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε από τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries ένα νέο πλοίο μεταφοράς LNG, χωρητικότητας 180.000 κυβικών μέτρων, το οποίο θα διαθέτει σύστημα πρόωσης XDF (σύστημα πρόωσης με κύρια μηχανή που χρησιμοποιεί δυο είδη καυσίμου (dual fuel) και στην οποία κατά τη λειτουργία με αέριο, αυτό εισάγεται σε χαμηλή πίεση).

Το νέο πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία το τρίτο τρίμηνο του 2019. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το πλοίο μεταφοράς LNG πρόκειται να ενταχθεί στον στόλο της GasLog σε μία περίοδο όπου εκτιμάται ότι η αγορά των LNG carriers θα είναι ευνοϊκή.

Ο CEO της GasLog Ltd., Paul Wogan, δήλωσε την ικανοποίησή του για την ενίσχυση του στόλου της εταιρείας. Ο κ. Wogan προσέθεσε ότι η ναυπήγηση του νέου πλοίου πραγματοποιείται σε μία ελκυστική τιμή και ότι το πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Ο ίδιος επεσήμανε επίσης ότι το πλοίο θα εισέλθει στην αγορά σε μία καλή περίοδο, καθώς εκτιμάται ότι τον χειμώνα του 2019/2020 θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για νέα πλοία μεταφοράς LNG.

Φωτό: gaslogltd.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.