Ενισχύεται η γεωπολιτική θέση της Ρωσίας στον ενεργειακό τομέα

Ενισχύεται η γεωπολιτική θέση της Ρωσίας στον ενεργειακό τομέα

176
Ενισχύεται η γεωπολιτική θέση της Ρωσίας στον ενεργειακό τομέα

Το πρώτο φορτίο με LNG έφτασε πρόσφατα από το «Yamal LNG Project», τη μεγαλύτερη μονάδα υγροποίησης φυσικού αερίου της Ρωσίας σε λιμάνι του Ηνωμένου Βασιλείου. Συγκεκριμένα το ρωσικό παγοθραυστικό πλοίο «Christophe de Margerie» μετέφερε πρόσφατα το συγκεκριμένο φορτίο προς τον τερματικό σταθμό National Grid LNG. Εκπρόσωπος της βρετανικής ενεργειακής εταιρείας National Grid επιβεβαίωσε το γεγονός χωρίς να αναφέρει την ακριβή ποσότητα του φορτίου. Ωστόσο, τόνισε ότι πρώτη φορά ο τερματικός σταθμός LNG της National Grid παραλαμβάνει φορτίο από τη Ρωσία, καθώς και ότι πρώτη φορά παγοθραυστικό πλοίο προσεγγίζει τον συγκεκριμένο τερματικό σταθμό.

Το έργο «Yamal LNG Project», συνιδιοκτησίας της Novatek, της Total, της China National Petroleum Corp. και του Silk Road Fund, αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία –και οι τρεις γραμμές παραγωγής– το 2019, ενώ στην πλήρη ανάπτυξή του η ετήσια παραγωγική του ικανότητα εκτιμάται ότι θα αγγίζει τους 16,5 εκατ. μετρικούς τόνους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.