Εντυπωσιακά τα νέα κρουαζιερόπλοια του 2018

Εντυπωσιακά τα νέα κρουαζιερόπλοια του 2018

1151
Εντυπωσιακά τα νέα κρουαζιερόπλοια του 2018

Μετά από ένα θετικό 2017, η κρουαζιέρα αναμένεται να βιώσει ένα ακόμα πιο θετικό 2018, με αύξηση κερδών αλλά και σημαντική ενίσχυση του αριθμού των επιβατών. Συγκεκριμένα η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) αναμένει για το 2018, περί τους 27,2 εκατ. επιβάτες να επιλέξουν για τις διακοπές τους μία κρουαζιέρα, όταν το 2017 ο αριθμός εκτιμάται πως θα αγγίξει τους 25,8 εκ. επιβάτες.

Η αύξηση του αριθμού των επιβατών οδηγεί και στην ανάγκη για νέα πλοία, που θα ικανοποιούν τις αυξανόμενες απαιτήσεις για πιο φιλικά προς το περιβάλλον κρουαζιερόπλοια αλλά και για πλοία που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός ολοένα και πιο απαιτητικού επιβατικού κοινού.

Συνολικά το 2018 αναμένεται να εισέλθουν στην αγορά 27 νέα κρουαζιερόπλοια. Το πλέον εντυπωσιακό από αυτά αναμένεται να είναι το «Symphony of the Seas» της Royal Caribbean, το οποίο θα αποσπάσει τον τίτλο του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου στον κόσμο, χωρητικότητας 230.000 gt  και με 28 περισσότερες καμπίνες από το αδελφό του πλοίο «Harmony of the Seas», που προς το παρόν κρατά τα σκήπτρα του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου.

Φωτό: royalcaribbean.com
Φωτό: royalcaribbean.com

Εντυπωσιακό, όμως, αναμένεται να είναι και το «MS Roald Amundsen», το οποίο θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά του μέσα στο 2018, προσφέροντας στους 530 επιβάτες του κρουαζιέρες στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής αλλά και στα ύδατα της Χιλής.

Σε εξίσου παγωμένα ύδατα θα πλέει και το νέο κρουαζιερόπλοιο της Norwegian Cruise Line, το «Norwegian Bliss». Το τελευταίο με home port το Σιάτλ θα προσφέρει κρουαζιέρες στην Αλάσκα, φιλοξενώντας 4.000 επιβάτες.

Πολυτελές και άκρως εντυπωσιακό αναμένεται να είναι και το «Celebrity-Edge» της Celebrity Cruises, το οποίο θα προσφέρει κρουαζιέρες στα νησιά της Καραϊβικής, από τα τέλη του 2018 και μετά.

Φωτό: bliss.ncl.com
Φωτό: bliss.ncl.com

Τέλος, το Top 5 των νέων κρουαζιερόπλοιων του 2018 κλείνει το «AIDAnova» της Aida Cruises, το μεγαλύτερο του στόλου της εταιρείας και το οποίο θα κινείται αποκλειστικά με υγροποιημένο φυσικό αέριο, καθιστώντας το ένα απόλυτα πράσινο πλοίο.

Φωτό: hurtigruten.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.