Προβλήματα στα δρομολόγια πλοίων λόγω ισχυρών ανέμων

Προβλήματα στα δρομολόγια πλοίων λόγω ισχυρών ανέμων

126
Προβλήματα στα δρομολόγια πλοίων λόγω ισχυρών ανέμων

Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας.

Οι άνεμοι στα πελάγη πνέουν πολύ ισχυροί και κατά τόπους θυελλώδεις φτάνοντας τοπικά τα 8 έως 9 μποφόρ (θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις), με αποτέλεσμα να μην γίνουν τα πρωινά δρομολόγια από Πειραιά για Κυκλάδες, ενώ βρίσκεται σε ισχύ γενικό απαγορευτικό από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα ανοιχτού τύπου πλοία πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγιά τους, αλλά για τα ιπτάμενα δελφίνια τίθεται στην κρίση του πλοιάρχου το αν θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Οι επιβάτες καλούνται προτού προσέλθουν στους λιμένες για να ταξιδέψουν και προς αποφυγήν ταλαιπωρίας να επικοινωνούν προηγουμένως με τις κατά τόπους λιμενικές αρχές.

Η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα έχει οδηγήσει στην έκδοση απαγορευτικων απόπλου και στις εξής πορθμειακές γραμμές:

  • Αγία Μαρίνα – Νέα Στείρα
  • Κυλλήνη – Ζάκυνθος.

Νεότερη ενημέρωση από το Λιμενικό που τυχόν θα άρει το απαγορευτικό αναμένεται στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση από το μεσημέρι σήμερα σε όλο το Αιγαίο, και δεν θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι έως 9 μποφόρ, θα πνέουν έως και το πέρας του εικοσιτετραώρου.

Φωτό: ΑΠΕ/ΜΕGAPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.