Παραδόθηκε στην Exmar η πρώτη παγκοσμίως φορτηγίδα – FSRU

    215
    Παραδόθηκε στην Exmar η πρώτη παγκοσμίως φορτηγίδα – FSRU

    Η εταιρεία EXMAR παρέλαβε την πρώτη παγκοσμίως φορτηγίδα – μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU) από το Wison Shipyard στο Nantong της Κίνας. Η μονάδα έχει ικανότητα επαναεριοποίησης 600 εκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου ανά ημέρα και αποθηκευτικό χώρο 26.000 m3 LNG.

    Η παράδοση αυτή αποτελεί ένα ορόσημο στην ιστορία της EXMAR, καθώς το συγκεκριμένο FSRU είναι το πρώτο μιας νέας γενιάς πλωτών μονάδων επαναεριοποίησης – φορτηγίδων, τα οποία είναι σε θέση να προσθέσουν αξία στα μεσαίου μεγέθους έργα εισαγωγής LNG σε όλο τον κόσμο, γρήγορα, ευέλικτα και με οικονομικά αποδοτικό τρόπο.

    Ακόμη, σύμφωνα με την EXMAR, έχει εξασφαλιστεί μακροπρόθεσμη απασχόληση του εν λόγω FSRU με αξιόπιστη εταιρεία και η μίσθωση θα ξεκινήσει από τα μέσα του 2018 και μετά.

    Ο κ.Nicolas Saverys, CEO της EXMAR ανέφερε: «Η παράδοση του FSRU αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της EXMAR να συνεχίσει τη βελτίωση των λύσεων που προσφέρουμε στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας του LNG. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και υπερήφανος που εξασφαλίστηκε μακροπρόθεσμη απασχόληση για το FSRU πριν από την παράδοσή του.»

    Φωτό: exmar.be

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.