Η ECSA προσβλέπει σε ομαλή πρόοδο των διαπραγματεύσεων του Brexit

Η ECSA προσβλέπει σε ομαλή πρόοδο των διαπραγματεύσεων του Brexit

39
Η ECSA προσβλέπει σε ομαλή πρόοδο των διαπραγματεύσεων του Brexit

Με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε για να αποφασιστεί εάν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα περάσουν στο επόμενο στάδιο, η ECSA παροτρύνει την γρήγορη και ομαλή πρόοδο των εργασιών προς την επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ της Ε.Ε. και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι Ευρωπαίοι πλοιοκτήτες ελπίζουν σε μια συμφωνία η οποία θα προστατεύει τα οφέλη των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ε.Ε. και Ηνωμένου Βασιλείου, θα διασφαλίζει τις θαλάσσιες υπηρεσίες αλλά και την εργασία των ναυτικών. Μία συμφωνία δηλαδή η οποία θα επιτευχθεί προς όφελος του ευρύτερου ναυτιλιακού cluster.

Ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της ECSA, Niels Smedegaard, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «χρειαζόμαστε μια συμφωνία η οποία θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχεια των εμπορικών συναλλαγών και ροών μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., αλλά και μεταξύ Ε.Ε. και Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό απαιτεί ένα νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει να εκτελούνται εμπορικές συναλλαγές δίχως καθυστερήσεις. Η ναυτιλιακή βιομηχανία θα πρέπει να είναι ενήμερη αναφορικά με τις εξελίξεις για τις διαπραγματεύσεις του Brexit, ούτως ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα.»

Ο κ. Smedegaard πρόσθεσε επίσης ότι «ευρωπαϊκή ναυτιλία σημαίνει ποιοτική ναυτιλία, η οποία διέπεται από διεθνείς κανονισμούς και πρότυπα. Οι Ευρωπαίοι πλοιοκτήτες επιθυμούν να πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις για το Brexit με σεβασμό για τους ίσους όρους ανταγωνισμού στις θαλάσσιες μεταφορές Ε.Ε. και Ηνωμένου Βασιλείου.»

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/CARSTEN KOALL & danishshipping.dk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.