Συμφωνίες δισεκατομμυρίων για το «στριμωγμένο» Κατάρ από τη Γαλλία

    123
    Συμφωνίες δισεκατομμυρίων για το «στριμωγμένο» Κατάρ από τη Γαλλία

    Εμπορικές συμφωνίες υπογράφηκαν μεταξύ του Εμιράτου του Κατάρ και της Γαλλίας, οι οποίες καλύπτουν αμυντικούς εξοπλισμούς, διαχείριση και συντήρηση δικτύων μέσων μεταφοράς (τραμ και μετρό), καθώς επίσης και προστασίας του περιβάλλοντος, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων.

    Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι δήλωσαν ότι «οι υπογραφείσες συμφωνίες αυξάνουν τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών κατά 12 δις ευρώ, αποτυπώνοντας τη σύσφιξη των σχέσεων τους».’

    Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, το Κατάρ έκανε χρήση του δικαιώματος αγοράς 12 γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών τύπου Rafale καθώς επίσης και 50 Aribus. Επίσης, οι γαλλικοί κρατικοί σιδηρόδρομοι SNCF μαζί με την εταιρεία του μετρό του Παρισιού RATP κέρδισαν σε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή μέρους του μετρό της Ντόχα, ενώ επιπλέον, η Γαλλία θα πωλήσει και 490 θωρακισμένα οχήματα στη χώρα του Περσικού Κόλπου.

    Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών ενισχύουν τη συνεργασία τους ενόψει και μιας διάσκεψης σχετικά με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας διεθνώς που πρόκειται να γίνει στο Παρίσι τον ερχόμενο Απρίλιο.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ian Langsdon

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.