Ποιες είναι οι τάσεις της κρουαζιέρας το 2018;

Ποιες είναι οι τάσεις της κρουαζιέρας το 2018;

194
Ποιες είναι οι τάσεις της κρουαζιέρας το 2018;

Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) δημοσίευσε, όπως κάθε χρόνο, τις μελλοντικές προοπτικές και τις τάσεις στην παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας το 2018, αναφέροντας συγχρόνως τον οικονομικό αντίκτυπο της κρουαζιέρας σε παγκόσμια βάση.

Σύμφωνα με στοιχεία της CLIA η αγορά κρουαζιέρας βρίσκεται σε διαρκή άνοδο, με 27,2 εκατ. επιβάτες να αναμένεται ότι θα ταξιδέψουν με κρουαζιερόπλοιο κατά τη διάρκεια του 2018. Το 2017 ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας εκτιμάται σε 25,8 εκατ., αύξηση κατά 20,5% σε σύγκριση με τα τελευταία πέντε χρόνια.

Για μπορέσει να ικανοποιηθεί η αυξημένη ζήτηση για κρουαζιέρα, νέα κρουαζιερόπλοια βρίσκονται υπό ναυπήγηση και αναμένεται να παραδοθούν στις εταιρείες τα επόμενα έτη. Υπολογίζεται ότι εντός του 2018 θα εισαχθούν στην συγκεκριμένη αγορά 27 νέα κρουαζιερόπλοια.

Η παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας συμβάλλει σημαντικά όμως στην παγκόσμια οικονομία. Ενδεικτικά, το 2016, όπως προκύπτει από στοιχεία που έχει συλλέξει η CLIA οι δαπάνες του κλάδου της κρουαζιέρας ανήλθαν σε $125 δις, προσφέροντας εργασία πλήρους απασχόλησης σε πάνω από 1 εκατ. άτομα, με συνολικό εισόδημα ύψους $41 δις.

Αναφορικά με τις τάσεις στην κρουαζιέρα το 2018, αναμένεται αύξηση της επιβατικής κίνησης προς χώρες με ψυχρό κλίμα, όπως οι χώρες της Βαλτικής, ο Καναδάς, η Αλάσκα και η Ανταρκτική. Επίσης εκτιμάται ότι θα υπάρξει έντονη τάση προς τον αειφόρο τουρισμό, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και προς την ποτάμια κρουαζιέρα και τις θαλάσσιες εκδρομές μικρών αποστάσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.