Νέες ναυπηγήσεις στην αγορά των δεξαμενόπλοιων

Νέες ναυπηγήσεις στην αγορά των δεξαμενόπλοιων

210
Νέες ναυπηγήσεις στην αγορά των δεξαμενόπλοιων

Σε παραγγελίες για επτά νέα δεξαμενόπλοια από τα ναυπηγεία Guangzhou Shipyard International (GSI) προχώρησε η COSCO Shipping Energy Transportation, συνολικής αξίας $323,7 εκατ.

Τα νέα πλοία, εκ των οποίων τα δύο θα είναι κατηγορίας Panamax, τα δύο LR2/Aframaxes και τα υπόλοιπα τρία κατηγορίας Aframax crude tankers, αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία από τα τέλη του 2019 έως και τον Ιανουάριο του 2021.

Εκπρόσωπος της COSCO Shipping Energy Transportation δήλωσε ότι η απόφαση της εταιρείας να ναυπηγήσει νέα πλοία οφείλεται στην αισιοδοξία της για αύξηση της ζήτησης για αργό πετρέλαιο αλλά και από την ελπίδα ότι θα επανέλθει η εν λόγω αγορά.  Επίσης, μέσα από τη ναυπήγηση των νέων πλοίων, όπως προσέθεσε ο ίδιος, η COSCO Shipping Energy Transportation θα αποκτήσει οικονομίες κλίμακας, θα βελτιώσει επίσης την αποδοτικότητά της, αλλά και την κερδοφορία της.

Η εταιρεία, παρά την ύφεση στην αγορά των δεξαμενόπλοιων, επιμένει σε παραγγελίες για νέα πλοία. Τον περασμένο Νοέμβριο η COSCO Shipping Energy Transportation είχε υπογράψει συμφωνία με τα κινέζικα ναυπηγεία Dalian Shipbulding για τη ναυπήγηση πλοίων, συνολικής αξίας $553 εκατ. Η παραγγελία αφορά επτά πλοία, εκ των οποίων τα τέσσερα κατηγορίας VLCC (Very Large Crude Carriers) και τα υπόλοιπα τρία κατηγορίας Suezmax. Τα VLCCs πρόκειται να παραδοθούν στην COSCO τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Μάρτιο του 2021, αντίστοιχα. Τα πλοία κατηγορίας Suezmax εκτιμάται ότι θα ενταχθούν στον στόλο της εταιρείας τον Αύγουστο, και τον Νοέμβριο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.