Προσάραξη πλοίου λόγω ισχυρών ανέμων

Προσάραξη πλοίου λόγω ισχυρών ανέμων

228
Προσάραξη πλοίου λόγω ισχυρών ανέμων
Φωτό Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας για περιστατικό προσάραξης του παροπλισμένου Ε/Γ- Ο/Γ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” Ν.Π. 11537 στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου “ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ” Σαλαμίνας.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι επί του κόλπου “ΛΙΜΝΙΩΝΑ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ” είχε προσαράξει με την πλώρη το ανωτέρω Ε/Γ- Ο/Γ, χωρίς επί του πλοίου να υπάρχει πλήρωμα ή επιβαίνοντες.

Στην περιοχή μετέβησαν επίσης τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο τοποθέτησε προληπτικά πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου, το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧΧΙΙΙ”, ενώ ενημερώθηκε ιδιωτική εταιρεία απορρύπανσης προς παροχή συνδρομής, αν απαιτηθεί.

Από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε αναφέρθηκε τραυματισμός.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά στο πλαίσιο του Ν.Δ. 712/1970, ενώ ενημερώθηκε η πλοιοκτήτρια εταιρεία προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση του προσαραγμένου Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”.

Φωτό Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.