Μαίνεται η έκρυθμη κατάσταση στην Υεμένη

Μαίνεται η έκρυθμη κατάσταση στην Υεμένη

57
Μαίνεται η έκρυθμη κατάσταση στην Υεμένη

Όλα δείχνουν ότι δεν έχει αλλάξει η κατάσταση στην Υεμένη, με ορισμένους μεγάλους λιμένες της να παραμένουν κλειστοί μετά την σχετική απόφαση που πήρε ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος μάχεται το κίνημα των ανταρτών Houthi, με στόχο να αποτραπεί η είσοδος όπλων από το Ιράν.

Ζήτημα υψίστης σημασίας αποτελεί η αποκατάσταση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Υεμένη μετά τον αποκλεισμό της.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής της αμερικανικής κυβερνητικής ανθρωπιστικής υπηρεσίας, κ. Mark Green ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία έχει «χαλαρώσει» τον αποκλεισμό των λιμανιών της Υεμένης ώστε να μπορέσει να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πρόκειται να αποστείλει στην Υεμένη ανθρωπιστική βοήθεια (φαγητό, νερό, ιατρική περίθαλψη κτλ.), αξίας $130 εκατ.

Ο κ. Green ζήτησε από τον αραβικό συνασπισμό, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, να ανοίξει τους λιμένες της Υεμένης και από τους αντάρτες Houthi να περιορίσουν τις συγκρούσεις ώστε να επιτραπεί στην χώρα η διανομή τροφίμων και ιατρικών προμηθειών.

Όπως ο ίδιος δήλωσε η κατάσταση στην Υεμένη είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς αρκετές κοινότητες δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και φαγητό, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες εξάπλωσης της επιδημίας της χολέρας, καθώς και τον κίνδυνο εκατομμύρια άνθρωποι στην χώρα να λιμοκτονήσουν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.