Η Gazprom συμμετέχει σε γιγαντιαίο πρόγραμμα LNG στο Ιράν

Η Gazprom συμμετέχει σε γιγαντιαίο πρόγραμμα LNG στο Ιράν

111
Η Gazprom συμμετέχει σε γιγαντιαίο πρόγραμμα LNG στο Ιράν

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom παρουσίασε ένα χρονοδιάγραμμα των επενδύσεων της εταιρείας στο Ιράν ενώ επίσης ανακοίνωσε ότι «έπεσαν» και οι υπογραφές σε μνημόνιο συνεργασίας σε έργα LNG, ύστερα από επίσκεψη του Προέδρου της εταιρείας Aleksei Miller. Στο περιθώριο της επίσκεψης του Ρώσου επικεφαλής της Gazprom, υπήρξε και συνάντηση με τον Ιρανό Υπουργό Πετρελαίου Bijan Namdar Zanganeh καθώς επίσης και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ιρανικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου (NIOC) Ali Kardor.

Τα επενδυτικά σχέδια της Gazprom στο Ιράν προβλέπουν ανάπτυξη της εταιρείας στους κλάδους των υδρογονανθράκων, των μεταφορών και της διύλισης, συμπεριλαμβανομένων των πετροχημικών, μέσω κοινοπραξίας μεταξύ της Gazprom της NIOC και δύο επενδυτικών ασφαλιστικών ταμείων της χώρας. Κατ’ αρχήν προβλέπεται η κατασκευή δύο εργοστασίων παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου δυναμικότητας 5,25 εκατ. τόνους ετησίως, με δυνατότητα αύξησης στα 21 εκατ. τόνους με την κατασκευή ακόμα δύο εργοστασίων.

Η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν τον περασμένο Νοέμβριο, έδωσε λαβή για περαιτέρω ενίσχυση και προώθηση των διμερών σχέσεων στον ενεργειακό κλάδο και ειδικότερα στην ανάπτυξη παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου, μέσω της κατασκευής – μεταξύ άλλων – και αγωγού φυσικού αερίου που θα διέρχεται από Ιράν, Πακιστάν και Ινδία.

Η ρωσική Gazprom αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου για το 2017 κατά 12%.

Φωτό: gazprom.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.