Ποια προϊόντα θα κατακλύσουν την Ασία το επόμενο έτος και ποιες αγορές θα επηρεάσουν;

    99
    Ποια προϊόντα θα κατακλύσουν την Ασία το επόμενο έτος και ποιες αγορές θα επηρεάσουν;

    Οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας ειδικά των προϊόντων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ICT) παρουσίασαν αύξηση τον Νοέμβριο για 12ο συνεχόμενο μήνα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Yonhap.

    Οι φορτώσεις προϊόντων ICT Νοεμβρίου ανήλθαν σε $18,62 δις με αύξηση 25,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, σύμφωνα με στοιχεία του νοτιοκορεατικού Υπουργείου Επιστήμης και Τηλεπικοινωνιών, αριθμός που κατατάσσει τον Νοέμβριο ως το δεύτερο υψηλότερο μήνα ιστορικά, πίσω μόνο από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    Οι εξαγωγές προϊόντων πληροφορικής και ειδικότερα τσιπ υπολογιστών, οθόνες και υπολογιστές παρουσίασαν αξιόλογη δυναμική, υπερκεράζοντας τις απώλειες από την κάμψη των εξαγωγών κινητών τηλεφώνων.

    Οι κυριότερες εξαγωγές της τέταρτης μεγαλύτερης ασιατικής οικονομίας είχαν προορισμό τη γειτονική Κίνα, με το σύνολο των εξαγωγών να φτάνει τα $10,31 δις. αντιπροσωπεύοντας το 56% των συνολικών εξαγωγών. Ακολούθησαν οι εξαγωγές προς το Βιετνάμ ($2,38 δις) και προς τις ΗΠΑ ($1,83 δις) με εντυπωσιακή αύξηση 73% και 23% αντίστοιχα σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.

    Από την πλευρά των εισαγωγών οι εισαγωγές αυτοκινήτων της Νότιας Κορέας αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση κατά 9% το 2018 σε σχέση με φέτος καθώς η θυγατρική εταιρεία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Audi Volkswagen στην ασιατική χώρα προέβη πρόσφατα σε επανεκκίνηση των πωλήσεων της, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Yonhap.

    Οι πωλήσεις γερμανικών αυτοκινήτων Volkswagen στην Νότια Κορέα σταμάτησαν τον Αύγουστο του 2016 και των Audi τον περασμένο Μάρτιο λόγω του σκανδάλου ρύπων στα πετρελαιοκίνητα, όπου διαπιστώθηκε ότι 500.000 αυτοκίνητα είχαν εγκατεστημένο λογισμικό που τους επέτρεπε να κλέβουν στις δοκιμές εκπομπής ρύπων.

    Η κορεατική ένωση εισαγωγέων και εξαγωγέων αυτοκινήτων προέβλεψε ότι οι εισαγωγές οχημάτων αναμένεται να φτάσουν τα 256.000 οχήματα το 2018 έναντι 235.000 το 2017. Στη διάρκεια Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2017 οι εισαγωγές αυτοκινήτων ανήλθαν σε 212,5 χιλ., αυξημένες κατά 3,7% σε σχέση με πέρυσι, όπου εξ αυτών το 47% ήταν πετρελαιοκίνητα και το 42% βενζινοκίνητα.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JEON HEON-KYUN

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.