Νέες αγοραπωλησίες στην αγορά των containerships

Νέες αγοραπωλησίες στην αγορά των containerships

157
Νέες αγοραπωλησίες στην αγορά των containerships

Η Navios Maritime Containers ακολουθεί δυναμικά μια στρατηγική ανάπτυξης, εντάσσοντας στον στόλο της τέσσερα νέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Πρόκειται για πλοία κατηγορίας Panamax, τα οποία ναυπηγήθηκαν το 2008. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αγόρασε τα συγκεκριμένα πλοία, έναντι $96,8 εκατ.

Η Navios Maritime Containers εξασφάλισε χρονοναυλώσεις για τα συγκεκριμένα πλοία, έναντι $27.156/ημέρα, οι οποίες αναμένεται να λήξουν το 2020.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Navios Maritime Containers η χρηματοδότηση για την αγορά των τεσσάρων πλοίων πραγματοποιήθηκε από τα καθαρά έσοδα της εταιρείας, τα οποία προέκυψαν μέσα από την πρόσφατη τοποθέτηση ιδίων κεφαλαίων ύψους $50 εκατ., αλλά και μέσω λήψης τραπεζικού δανείου ύψους $50 εκατ.

Με την ένταξη των τεσσάρων νέων πλοίων, η Navios Maritime Containers θα διαχειρίζεται πλέον έναν στόλο από 20 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 84.520 TEUs με μέση ηλικία τα 9,8 έτη.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.