Δανοί Εφοπλιστές: στόχος η ενίσχυση εμπορικού στόλου και σημαίας

Δανοί Εφοπλιστές: στόχος η ενίσχυση εμπορικού στόλου και σημαίας

124
Δανοί Εφοπλιστές: στόχος η ενίσχυση εμπορικού στόλου και σημαίας

Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Ένωσης των Δανών Εφοπλιστών Claus V. Hemmingsen παρουσίασε τη νέα στρατηγική της Ένωσης για τα χρόνια που έρχονται και συγκεκριμένα για την περίοδο 2018-2021.

Οι κύριοι στόχοι που τέθηκαν είναι η αύξηση του υπό σημαία Δανίας στόλου μεγαλύτερη από 10% σε σχέση με τα υφιστάμενα μεγέθη, σε όρους χωρητικότητας, αλλά και η αύξηση κατ’ ελάχιστον 10% του αριθμού των πλοίων του υπό δανέζικη σημαία στόλου. Τρίτος στόχος είναι η αύξηση στα 7.000 άτομα του αριθμού του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στη στεριά, σε όλες τις δραστηριότητες που απαιτούνται για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης της θαλάσσιας μεταφοράς, ενώ σε ό,τι αφορά των αριθμό των Δανών ναυτικών φιλοδοξία είναι να διατηρηθεί τουλάχιστον σταθερός ο αριθμός τους.

Έμφαση θα δοθεί, επίσης, στην ενίσχυση του εγχώριου συστήματος παροχής ναυτικής εκπαίδευσης, αλλά και στην ψηφιοποίηση, στην έρευνα και στην καινοτομία. Για τον πρόεδρο της Ένωσης, η επένδυση σε αυτούς τους τομείς θα επιτρέψει μακροπρόθεσμα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της δανέζικης ναυτιλίας ενώ θα την τροφοδοτήσει με ένα υψηλής εκπαιδευτικής και επαγγελματικής κατάρτισης προσωπικό, τόσο ναυτικούς όσο και υπαλλήλους γραφείου.

Επιδίωξη, όμως, των Δανών Εφοπλιστών, στο πλαίσιο του νέου τους στρατηγικού σχεδιασμού, είναι και η ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους αλλά και η ενίσχυση της παρουσίας της Ένωσης ως ενός σημαντικού παράγοντα που συνδιαμορφώνει τη ναυτιλιακή πολιτική της χώρας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA- EPA/BERND WUESTNECK

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.