Οι 100 ισχυρότερες προσωπικότητες της διεθνούς ναυτιλίας από τη Lloyd’s List

    7231
    Οι 100 ισχυρότερες προσωπικότητες της διεθνούς ναυτιλίας από τη Lloyd’s List
    Aπό αριστερά προς τα δεξιά: οι κ. Γιάννης Αγγελικούσης, πρώτος Έλληνας πλοιοκτήτης στην κατάταξη της Lloyd’s List, Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της ΕΕΕ, Γιάννης Πλατσιδάκης, πρόεδρος της Intercargo, Νίκος Τσάκος, πρόεδρος της Intertanko

    Κυκλοφόρησε η ετήσια ειδική έκδοση της Lloyd’s List με τις 100 πιο ισχυρές προσωπικότητες και σημαντικούς παράγοντες στην παγκόσμια ναυτιλία. Για μια ακόμα χρονιά αρκετοί Έλληνες με σημαντική δράση και διεθνή αναγνώριση στην ποντοπόρο ναυτιλία και ως πρόεδροι θεσμικών φορέων εκπροσώπησης του εφοπλισμού καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις στη συγκεκριμένη λίστα.

    Στη Lloyd’s List τα σκήπτρα κρατούν οι Κινέζοι. Συγκεκριμένα, τις πρώτες τρεις θέσεις καταλαμβάνουν: ο κ. Xi Jinping, πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (πρώτη θέση), οι κ.κ. Xu Lirong της China Cosco Shipping Group και Li Jianhong της China Merchants Group (δεύτερη θέση) και η κα Hu Xiaolian, Πρόεδρος της Exim Bank of China (τρίτη θέση).

    Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι κ.κ. Zhao Guicai του ICBC Financial Leasing και Chen Min του Bocomm Financial Leasing και στην πέμπτη θέση ο κ. Robert Uggla, CEO της AP Moller Holding.

    Ο κ. Ιωάννης Αγγελικούσης (Anangel Maritime Services Inc., Maran Tankers Management Inc. και Maran Gas Maritime Inc.), καταλαμβάνει την όγδοη θέση, αποτελώντας τον κορυφαίο Έλληνα πλοιοκτήτη στην λίστα των Lloyd’s.

    Στην 15η θέση της λίστας βρίσκεται ο κ. Γεώργιος Προκοπίου (Dynacom και Dynagas) και στην 26η θέση η κα Αγγελική Φράγκου (Navios). Τα πρόσωπα που «κλείνουν» την πρώτη τριαντάδα είναι ο κ. Γεώργιος Οικονόμου (Dryships και Ocean Rig), ο οποίος καταλαμβάνει την 27η θέση, και ο κ. Πήτερ Γ. Λιβανός (Gaslog/DryLog) την 28η θέση.

    Ο κ. Πέτρος Παππάς (Star Bulk Carriers) καταλαμβάνει την 38η θέση (από την 35η θέση το 2016), στην 46η (από την 42η θέση) βρίσκεται ο κ. Νίκος Τσάκος (πρόεδρος της INTERTANKO και επικεφαλής της Tsakos Energy Navigation), ενώ στην 54η (από 50η θέση το 2016) βρίσκεται ο κ. Κωστής Κωνσταντακόπουλος (Costamare).

    Την 57η θέση (από την 53η θέση το 2016) καταλαμβάνει εφέτος ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της ΕΕΕ, την 66η θέση (από την 61η θέση) ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης (Capital Ship Management) και την 69η θέση (από την 60ή) ο κ. Πήτερ Γεωργιόπουλος (General Maritime).

    Ο κ. Ιωάννης Πλατσιδάκης, πρόεδρος της INTERCARGO, βρίσκεται στην 83η θέση της Lloyd’s List, ενώ στην 95η και 96η θέση βρίσκονται ο κ. Πάνος Λασκαρίδης (πρόεδρος της ECSA, μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΕ και CEO των Laskaridis Shipping Co. Ltd. και Lavinia Corp.) και η κα Δέσποινα Θεοδοσίου, Πρόεδρος της WISTA International, αντίστοιχα.

    Θεωρούμε ότι είναι μικρός ο αριθμός των Ελλήνων στην παραπάνω λίστα εάν κανεις αναλογιστεί το μέγεθος αλλά και τη δυναμική του ελληνόκτητου στόλου, που σήμερα καθιστά τους ‘Ελληνες πλοιοκτήτες, αδιαμφισβήτητα, όχι μόνο παγκόσμιους πρωταγωνιστές αλλά και κινητήρια δύναμη της διεθνούς ναυπηγικής και κατασκευαστικής βιομηχανίας. Τα κριτήρια είναι σαφώς, κατά την άποψή μας, γεωπολιτικά και χρηματοοικονομικά και δεν αντικατοπτρίζουν την πλήρη πραγματικότητα και το πραγματικό εύρος και την δράση των Ναυτελλήνων του σήμερα.

    Ωστόσο οι 14 που ξεχωρίζουν στη λίστα αποτελούν μια ακόμα συνολική επιβράβευση της επιτυχίας των Ελλήνων στις διεθνείς θάλασσες.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.