Πάνω από $65/βαρέλι η τιμή του Brent

Πάνω από $65/βαρέλι η τιμή του Brent

93
Πάνω από $65/βαρέλι η τιμή του Brent

Άνοδος καταγράφεται στην τιμή του πετρελαίου Brent για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι η τιμή του Brent για παράδοση τον ερχόμενο Φεβρουάριο αυξήθηκε κατά 0,8%, σε $65,19/βαρέλι.

Την τελευταία φορά που η τιμή του Brent έφτασε σε επίπεδα άνω των $65/βαρέλι ήταν στις 24 Ιουνίου του 2015, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

Στις 30 Νοεμβρίου οι χώρες μέλη του OPEC συμφώνησαν να παρατείνουν τη μείωση της παγκόσμιας πετρελαϊκής παραγωγής μέχρι τα τέλη του 2018. Στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησης των μελών του OPEC συμφωνήθηκε επίσης η μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής της Νιγηρίας κατά 1,8 εκατ. βαρέλια/ημέρα, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να τεθεί όριο και στην πετρελαϊκή παραγωγή της Λιβύης. Μέχρι πρότινος οι δύο χώρες εξαιρούνταν από τη συμφωνία των περικοπών της πετρελαϊκής παραγωγής λόγω του χαμηλού επιπέδου παραγωγής τους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.