Ακινητοποιημένα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας

Ακινητοποιημένα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας

251
Ακινητοποιημένα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας

Στη σημερινή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με αποτέλεσμα τα πλοία να μείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας από τις 00:01 της Πέμπτης έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Η ΠΝΟ προχωρά σε απεργιακές κινητοποιήσεις εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί, μεταξύ των οποίων η μείωση των συντάξεων, η παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, οι φημολογούμενες νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές καθώς και οι νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στις εφάπαξ παροχές, τόσο στους αξιωματικούς όσο και στα κατώτερα πληρώματα.

Σύμφωνα με τον καπτ. Εμμανουήλ Τσικαλάκη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, το ασφαλιστικό ζήτημα αποτελεί το κύριο αίτημα για το οποίο οι ναυτικοί μας προχωρούν σε απεργία εντός Ελλάδας, καθώς δεν έχει ακόμα δοθεί ακόμα κάποια λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα που έχει πολλές προεκτάσεις και θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του νηολογίου μας.

Να σημειωθεί ότι σε όλα τα λιμάνια της χώρας θα υπάρχει περιφρούρηση της απεργίας από ομάδες ναυτεργατών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.