Απόβαση περισσότερων ναυτιλιακών στη Νότια Αμερική

Απόβαση περισσότερων ναυτιλιακών στη Νότια Αμερική

171
Απόβαση περισσότερων ναυτιλιακών στη Νότια Αμερική

H γαλλική CMA CGM ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Mercosul Line, η οποία αποτελεί μια από τις σημαντικές εταιρείες της Βραζιλίας στον χώρο της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Από το 2006 και μέχρι πρότινος η Mercosul Line, η οποία διαθέτει έναν στόλο από τέσσερα πλοία, αποτελούσε μέρος της Maersk.

Τον περασμένο Ιούνιο, όπως είχε αναφερθεί και σε δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών, οι εταιρείες CMA CGM και Maersk Line είχαν από κοινού ανακοινώσει ότι σύνηψαν συμφωνία βάσει της οποίας η πρώτη θα αποκτούσε από την δεύτερη την εταιρεία Mercosul Line.

Η πώληση της Mercosul Line στην CMA CGM αναμενόταν να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, μόλις ολοκληρωνόταν από την Maersk η εξαγορά της γερμανικής Hamburg Süd, όπως και έγινε στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου.

Με την απόκτηση της Mercosul Line, η CMA CGM θα έχει την δυνατότητα να ενισχύσει περαιτέρω τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες της από και προς τη Νότια Αμερική, κυρίως στην Βραζιλία, όπου παρατηρείται έντονη τάση προς ανάπτυξη υπηρεσιών door-to-door, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις υπηρεσίες logistics που προσφέρει.

Φωτό: cma cgm. com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.