Έντονη κοινωνική δράση από την Celestyal Cruises

    205
    Έντονη κοινωνική δράση από την Celestyal Cruises
    Επίσκεψη σπουδαστών BCA College στο Celestyal Nefeli (Μάρτιος 2017)

    Η Celestyal Cruises ανέπτυξε, για ακόμη μια χρονιά, έντονη κοινωνική δράση, αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες Κοινωνικής Υπευθυνότητας και υποστηρίζοντας εμπράκτως όσους έχουν ανάγκη.

    Το 2017 η Celestyal Cruises υποστήριξε το πρόγραμμα επιμόρφωσης «Αρχιμήδης», που ξεκίνησε από τη Σάμο με την επιμόρφωση της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2018 για το σύνολο της σχολικής κοινότητας όλων των βαθμίδων. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσιάζει μια σειρά σύγχρονων προσεγγίσεων της γνώσης των θετικών επιστημών, με έναν τρόπο δημιουργικό και δια-δραστικό, για τους μαθητές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς. Στόχος τη Celestyal Cruises είναι να ενισχύσει την πρόσβαση στη γνώση των μαθητών της νησιωτικής Ελλάδας που δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με εκείνες, των παιδιών των μεγάλων αστικών κέντρων.

    Με γνώμονα τη στήριξη των νέων και τη δημιουργία προοπτικών για την εξέλιξή τους, η Celestyal Cruises, για ακόμη μια χρονιά διατήρησε το πρόγραμμα υποτροφιών σε σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, προωθώντας έτσι την ανάπτυξη της τεχνογνωσίας για την κρουαζιέρα. Αυτή τη χρονιά, η εταιρεία προσέφερε υποτροφία ύψους 3.000€ και ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην σπουδάστρια Γ’ εξαμήνου διδακτικού έτους 2016-17, της σχολής ΑΕΝ/ΠΛ/ Σύρου, κα Σοφία Εξιλζέ, για την 2η θέση στη σειρά προαγωγικής βαθμολογίας του Γ’ εξαμήνου.

    Στο ίδιο πλαίσιο, ολοκληρώθηκαν τη φετινή χρονιά Προγράμματα Πρακτικής Άσκησης σε διάφορα τμήματα της εταιρείας, δίνοντας την ευκαιρία σε απόφοιτους και τελειόφοιτους πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού να καταρτιστούν στο χώρο της κρουαζιέρας και της ναυτιλίας γενικότερα. Συγκεκριμένα, εννέα σπουδαστές από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση στη Celestyal Cruises, λαμβάνοντας μια πρώτη συνολική εμπειρία ενός πετυχημένου εταιρικού περιβάλλοντος, τόσο εν πλω όσο και στα γραφεία της Διοίκησης της εταιρείας.

    Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν πληθώρα εκπαιδευτικών επισκέψεων στα κρουαζιερόπλοια της Celestyal Cruises, από τουριστικές και ναυτιλιακές σχολές, αλλά και σχολεία. Έτσι, σπουδαστές και μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από όλη την Ελλάδα, ήρθαν σε επαφή με στελέχη της εταιρείας και ξεναγήθηκαν στους χώρους των πλοίων, γνωρίζοντας περαιτέρω πτυχές της κρουαζιέρας.

    Σημαντικός άξονας της κοινωνικής δράσης της εταιρείας, επίσης, αποτελεί η προσφορά στις ευπαθείς ομάδες και η στήριξη σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα, η Celestyal Cruises στήριξε τη δράση της οργάνωσης, Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), φιλοξενώντας στις κρουαζιέρες της, δύο οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Tο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι μία Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που κάνει πραγματικότητα τις επιθυμίες παιδιών (3-18 ετών) με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες. Είναι από τις κορυφαίες στο είδος της ΜΚΟ στην Ελλάδα, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά σε χορηγίες και δωρεές ιδιωτών και εταιρειών, χωρίς να λαμβάνει κρατική επιχορήγηση. Έτσι, η προσφορά της Celestyal Cruises για τη φιλοξενία της οικογένειας του μικρού Μάρκου από τη Θεσσαλονίκη και της οικογένειας της μικρής Ηλιάνας από τη Θράκη, κατάφερε να εκπληρώσει την ευχή δύο παιδιών για διακοπές με κρουαζιερόπλοιο. Παράλληλα, η εταιρεία, για την περαιτέρω στήριξη της οργάνωσης, διέθεσε προς πώληση στα καταστήματα των κρουαζιερόπλοιων τα προϊόντα που δημιουργεί το Make-A-Wish, προβάλλοντας συγχρόνως την δράση της οργάνωσης. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν διατίθενται για την οικονομική της ενίσχυση της οργάνωσης. Αντίστοιχα, στα καταστήματα των κρουαζιερόπλοιων της εταιρείας διατέθηκαν και προϊόντα που δημιουργήθηκαν από τα μέλη που προστατεύει η οργάνωση του Πειραϊκού Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατόμων με Αναπηρία (ΠΕΚ/ΑμεΑ), ενώ παράλληλα οργανώθηκαν με επιτυχία στα γραφεία της Celestyal Cruises, με τα συγκεκριμένα προϊόντα, για την οικονομική υποστήριξη του Κέντρου.

    Ακολουθώντας την ίδια κατεύθυνση στην υποστήριξη Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, η Celestyal Cruises, για ακόμη μια χρονιά, παρείχε μια πολυ-επίπεδη συνεισφορά στη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου» και στα παιδιά που φιλοξενεί, διαθέτοντας είδη πρώτης ανάγκης, παρέχοντας ενημέρωση για τη δράση της οργάνωσης, αλλά και με ενέργειες εν πλω για τη συλλογή χρηματικού ποσού για την υποστήριξη τους. Επίσης, το 2017, φιλοξενήθηκαν 30 παιδιά στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Nefeli, πραγματοποιώντας επταήμερη κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά, τα τελευταία χρόνια, περισσότερα από 180 παιδιά από την «Κιβωτό του Κόσμου» είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία της κρουαζιέρας, μέσα από τις δράσεις ΕΚΕ της εταιρείας.

    Ακόμη, η Celestyal Cruises διατήρησε ζωντανή τη σημαντική πρωτοβουλία που ανέπτυξε πέρσι, δημιουργώντας την «Κοινή Τράπεζας Αίματος» για τους εργαζομένους της αλλά και τις οικογένειές τους. Η «Κοινή Τράπεζας Αίματος» λειτουργεί με την εθελοντική συμμετοχή των υπαλλήλων, τόσο των γραφείων, όσο και των πλοίων της εταιρείας. Η συγκεκριμένη ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν μέχρι σήμερα περισσότερες από 180 φιάλες αίματος, ενώ κατάφερε να προσφέρει τη δυνατότητα σε αλλοεθνείς εργαζόμενους στην Ελλάδα να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, έχοντας την προσωπική κάρτα εθελοντή από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και λαμβάνοντας τα ίδια οφέλη με κάθε εθελοντή.

    Τέλος, το 2017, η Celestyal Cruises αγκάλιασε σημαντικό αριθμό λαχειοφόρων αγορών για φιλανθρωπικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, ενισχύοντας σχολεία, σωματεία, συλλόγους κ.α., και οργάνωσε και υλοποίησε πλήθος ανιδιοτελών ενεργειών, όπως η συλλογή πλαστικών πωμάτων στα κρουαζιερόπλοια Celestyal Olympia, Celestyal Nefeli και Celestyal Crystal που παραδόθηκαν για την Ανακύκλωση που πραγματοποιεί ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Πρόληψης Και Συμπαράστασης Ανήλικων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων» και παράλληλα δώρισε αναπηρικό αμαξίδιο σε μέλος του.

    O κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises, δήλωσε: “Στην Celestyal Cruises έχουμε υιοθετήσει την έννοια της Κοινωνικής Υπευθυνότητας ως αναπόσπαστο και βασικό στοιχείο του στρατηγικού σχεδιασμού μας, αναλαμβάνοντας υπεύθυνες πρωτοβουλίες και εφαρμόζοντας συγκεκριμένες πολιτικές που εστιάζουν στην εξέλιξη της κοινωνίας μας. Σκοπός μας κάθε χρόνο είναι οι δράσεις μας να αγγίζουν όλο και περισσότερους ανθρώπους και να ανοίγουν ‘ορίζοντες’ για το μέλλον τους».

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.