Αυξημένος ο αριθμός των θαλάσσιων ατυχημάτων στο Μπαγκλαντές

Αυξημένος ο αριθμός των θαλάσσιων ατυχημάτων στο Μπαγκλαντές

239
Αυξημένος ο αριθμός των θαλάσσιων ατυχημάτων στο Μπαγκλαντές
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αύξηση στα θαλάσσια ατυχήματα παρατηρείται σε όσα πλοία είναι αγκυροβολημένα στο λιμάνι της Τσιταγκόνγκ στο Μπαγκλαντές.

Το London P& I Club τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση στον αριθμό των πλοίων που προσεγγίζουν το λιμάνι της Τσιταγκόνγκ. Το περασμένο έτος υπολογίστηκε ότι ο μέσος αριθμός των πλοίων που ήταν αγκυροβολημένα την ίδια χρονική στιγμή στο συγκεκριμένο λιμάνι ήταν από 60 έως και 90.

Το Club προειδοποιεί τους ναυτικούς που προσεγγίζουν το εν λόγω λιμάνι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς είναι αυξημένος ο κίνδυνος για ατυχήματα. Ο αριθμός μάλιστα των ατυχημάτων αυτών μπορεί να σημειώσει περαιτέρω αύξηση την περίοδο των μουσώνων.

Τα καταγεγραμμένα ατυχήματα στην εν λόγω περιοχή εκτείνονται από μικρής έκτασης ζημιές στα πλοία, λόγω επαφής τους με άλλα πλοία έως και προσαράξεις πλοίων που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε θαλάσσια ρύπανση λόγω ρήγματος που μπορεί να προκληθεί στο κύτος τους από κάποια πρόσκρουση.

Το London  P& I Club προειδοποιεί όσα πλοία προσεγγίζουν το λιμάνι της Τσιταγκόνγκ να ακολουθούν τις οδηγίες που δίνονται από τη Λιμενική Αρχή.

Φώτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.