Μεγάλος ενεργειακός όμιλος δημιουργείται στην Κίνα

Μεγάλος ενεργειακός όμιλος δημιουργείται στην Κίνα

64
Μεγάλος ενεργειακός όμιλος δημιουργείται στην Κίνα

Σε συγχώνευση προχώρησαν δύο κρατικές εταιρείες της Κίνας, η China Guodian Corporation και η Shenhua Group δημιουργώντας τον μεγαλύτερο όμιλο παγκοσμίως, ο οποίος θα δραστηριοποιείται σε τομείς εξορύξεων άνθρακα, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θερμικής ενέργειας κ.ά.

Ο νέος όμιλος με ονομασία China Energy Corporation έχει περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας $272, 96 δις, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhuanet.

Η συγκεκριμένη συγχώνευση αποτελεί, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του SASAC (State-owned Assets Supervision and Administration Commission of the State Council) κ. Xiao Yaqing τη μεγαλύτερη συγχώνευση που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ κεντρικών κρατικών εταιρειών.

Μέσω της συγχώνευσης αυτής αναμένεται, όπως προκύπτει από δημοσίευμα του Xinhuanet, να επιτευχθεί συντονισμός μεταξύ της αγοράς άνθρακα και του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα. Επιπλέον η συγκεκριμένη συγχώνευση ευθυγραμμίζεται με τα σχέδια του Πεκίνου να προωθήσει την αναδιοργάνωση των κρατικών επιχειρήσεων της χώρας. Τα τελευταία πέντε χρόνια υπολογίζεται ότι 34 κεντρικές κρατικές εταιρείες στην Κίνα έχουν προχωρήσει σε αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Φωτό: cgdchk.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.