Αυξημένη ζήτηση LNG από το Πακιστάν

Αυξημένη ζήτηση LNG από το Πακιστάν

104
Αυξημένη ζήτηση LNG από το Πακιστάν

Οι αυξανόμενες εγχώριες ενεργειακές ανάγκες στο Πακιστάν ωθούν προς τη δημιουργία ενός νέου τερματικού σταθμού εισαγωγής LNG στην χώρα.

Συγκεκριμένα, η Trafigura, εταιρεία που ειδικεύεται στον χώρο των logistics και του εμπορίου, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δημιουργηθεί ένας δεύτερος τερματικός σταθμός εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι Qasim του Πακιστάν.

Η ανακοίνωση αυτή πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες αφότου έγιναν τα εγκαίνια του πρώτου τερματικού σταθμού εισαγωγής, αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG στο ίδιο λιμάνι.

Οι εισαγωγές του νέου τερματικού σταθμού στο Qasim που μόλις ολοκληρώθηκε θα εξυπηρετούνται από το BW Integrity, μια Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU), η οποία έχει μεταφορική ικανότητα 170.000 κυβικών μέτρων LNG.

Με την ολοκλήρωση και του δεύτερου τερματικού σταθμού στο λιμάνι του Qasim, το Πακιστάν θα διαθέτει συνολικά τρεις τερματικούς σταθμούς εισαγωγής LNG.

Οι νέοι τερματικοί σταθμοί δημιουργούνται προς την εξυπηρέτηση των εγχώριων ενεργειακών αναγκών των καταναλωτών στο Πακιστάν, καθώς και για σκοπούς βιομηχανικής χρήσης στην χώρα.

Φωτό: paklng.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.