Με το βλέμμα στον Ειρηνικό η Airbus

Με το βλέμμα στον Ειρηνικό η Airbus

148
Με το βλέμμα στον Ειρηνικό η Airbus

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της ευρωπαϊκής Airbus, μία από τις αεροπορικές αγορές που θα βιώσουν σημαντική ανάπτυξη μέσα στα επόμενα 20 χρόνια είναι αυτή της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και του Νότιου Ειρηνικού. Μάλιστα, η συγκεκριμένη αγορά αναμένεται να καταγράψει ρυθμούς μεγέθυνσης υψηλότερους από αυτούς άλλων προηγμένων αγορών, όπως των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας ή της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα η Airbus εκτιμά ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της αεροπορικής αγοράς της Αυστραλίας και του Νότιου Ειρηνικού θα κινηθεί στα επίπεδα του +4,4% σε ετήσια βάση, όταν ο μέσος ρυθμός αύξησης σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ευρώπη αγγίζει το 3,7%. Η αύξηση της αεροπορικής αγοράς ακολουθεί και την σημαντική ανάπτυξη των οικονομιών των χωρών της περιοχής, οι οποίες αναμένεται να διπλασιάσουν τα μεγέθη τους, αγγίζοντας το 2036 ένα ΑΕΠ της τάξης των $2,7 τρις, ενώ σημαντική θα είναι και η πληθυσμιακή αύξηση στην περιοχή: από τα 40 στα 50 εκατομμύρια το 2036.

Στην έκθεση της Airbus σημειώνεται, επίσης, ότι ο στόλος των επιβατικών αεροσκαφών που εξυπηρετούν τις περιοχές της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και του Νότιου Ειρηνικού, σχεδόν θα διπλασιαστεί και θα φτάσει από τα 750, που υπάρχουν σήμερα, στα περισσότερα από 1.350 αεροσκάφη έως το 2036. Αυτό συνεπάγεται ανάγκη όχι μόνο για εκατοντάδες νέα αεροσκάφη αλλά και για χιλιάδες νέους πιλότους, με τις εκτιμήσεις να κανουν λόγο για 12.000 πιλότους

Τα αεροσκάφη, που εκτιμά η Airbus, πως θα κληθούν να καλύψουν σημαντικές ανάγκες σε αυτήν την νέα εποχή είναι τα ευρείας ατράκτου αεροσκάφη της: A380, A330 και A350.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/ANDY RAIN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.