Σε υποχώρηση οι εμπορικές συναλλαγές Κίνας με Βόρεια Κορέα

    60
    Σε υποχώρηση οι εμπορικές συναλλαγές Κίνας με Βόρεια Κορέα

    Της Μαρίας Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακής Αναλύτριας

    Οι συνολικές εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Κίνας και Βόρειας Κορέας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών.

    Η Κίνα δεν εισήγαγε σιδηρομετάλλευμα, μόλυβδο ή άνθρακα από τη Βόρεια Κορέα τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς τέθηκαν σε ισχύ οι νέες κυρώσεις εναντίον της απομονωμένης χώρας, ενώ η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο δεν εξήγαγε ντίζελ, βενζίνη ή καλαμπόκι προς τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 24/11.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters τα στοιχεία αφορούν τον πρώτο πλήρη μήνα μετά από την έναρξη ισχύος των τελευταίων κυρώσεων που επέβαλαν τα Ηνωμένα Έθνη στη Βόρεια Κορέα στις 5 Σεπτεμβρίου, απαγορεύοντας στην Πιονγιάνγκ να πωλεί άνθρακα, σιδηρομετάλλευμα, μόλυβδο, και θαλασσινά ειδή στο εξωτερικό.

    Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, το συνολικό εμπόριο της Κίνας με τη Βόρεια Κορέα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, λόγω κυρίως των περιορισμών που επιβλήθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.