Σημαντική αύξηση της κίνησης για το λιμάνι της Σιγκαπούρης

Σημαντική αύξηση της κίνησης για το λιμάνι της Σιγκαπούρης

383
Σημαντική αύξηση της κίνησης για το λιμάνι της Σιγκαπούρης

Σημαντική αύξηση παρουσίασε κατά το διάστημα Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2017, ο όγκος των φορτίων που διακινήθηκε από το λιμάνι της Σιγκαπούρης. Πιο συγκεκριμένα, τα διακινηθέντα εμπορεύματα ξηρού φορτίου παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 5,9%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, αγγίζοντας συνολικά τους 519,68 εκ. τόνους.

Κατά το διάστημα Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2017, διακινήθηκαν από το λιμάνι της Σιγκαπούρης συνολικά 192,75 εκ. τόνοι πετρελαϊκών προϊόντων (αύξηση κατά 6%), ενώ ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων εμπορευματοκιβωτίων ανήλθε σε 27,73 εκ. TEUs, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 8,5%. Σημειώνεται πως κατά το 2016, στο λιμάνι της Σιγκαπούρης διακινήθηκαν συνολικά 30,9 εκ. TEUs.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Σαγκάη, κατά το 2016, κατάφερε για μία ακόμη φορά να ξεπεράσει τον κύριο ανταγωνιστή της στην Ασία, τη Σιγκαπούρη στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, ξεπερνώντας τα 37,1 εκ. TEUs.

Φώτο: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.