Νέα προσάραξη πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού

Νέα προσάραξη πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού

665
Νέα προσάραξη πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού
Φωτό Αρχείου/hellenicnavy.gr

Πριν από λίγες ώρες σημειώθηκε νέο περιστατικό με προσάραξη βοηθητικού πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, αποστολή του οποίου είναι η αλιεία τορπιλών ύστερα από εκπαιδευτικές βολές πλοίων, υποβρυχίων, αεροσκαφών και ελικοπτέρων του στόλου

Συγκεκριμένα, το πλοίο αλιείας τορπιλών «Άραχθος», μήκους 24,9 μέτρων, προσάραξε στις έρημονησίδες Τσελεβίνια. Πρόκειται για δύο μικρά νησιά, τα οποία σχηματίζουν στην ανατολική άκρη της Τροιζηνίας ένα επικίνδυνο ναυτικό πέρασμα.

Το βοηθητικό πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού επέστρεφε από άσκηση, όταν για άγνωστο λόγο κόλλησε σε αβαθή, ενώ στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες θεωρούνται καλές.

Δεν έχει αναφερθεί προς το παρόν κάποια σοβαρή βλάβη στο πλοίο ή τραυματισμός κάποιου μέλους πληρώματος.

Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες ρυμουλκό του Πολεμικού Ναυτικού πλέει προς τις νησίδες Τσελεβίνια για να διαπιστώσει την κατάσταση του βοηθητικού πλοίου και να επιχειρήσει την αποκόλλησή του.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό που καλείται να διαχειριστεί το Πολεμικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα μικρότερο τους ενός μήνα, μετά την πρόσκρουση της φρεγάτας «Κανάρης» στη βραχονησίδα Αταλάντη, κοντά στην Ψυττάλεια.

Φωτό: hellenicnavy.gr

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.