Τα βραβεία Lloyd’s List 2017 στους πρωταθλητές του έτους

Τα βραβεία Lloyd’s List 2017 στους πρωταθλητές του έτους

3081
Τα βραβεία Lloyd’s List 2017 στους πρωταθλητές του έτους

Aνάμεσα σε 1.200 στελέχη και εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας και 4 υπουργών Ναυτιλίας από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και τον Παναμά απονεμήθηκαν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου τα φετινά Lloyd’s List Greek Shipping Awards. H δεκαμελής επιτροπή συνέλεξε και επεξεργάστηκε πριν λίγες εβδομάδες τις προτάσεις από αναγνώστες και φίλους της ιστορικής βρετανικής εφημερίδας Lloyd’s List, η οποία εκδίδεται από το 1734, και ιδού η ετυμηγορία της ανά κατηγορία:

Ο κ. Παύλος Ιωαννίδης, επί σειρά ετών ανώτατο στέλεχος του Ομίλου Ωνάση και Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, κέρδισε το Lifetime Achievement Award.

20. Lifetime DSC_2685
Ο κ. Παύλος Ιωαννίδης παραλαμβάνει το βραβείο Lifetime Achievement Award από τον κ. Μάριο Δημητριάδη, Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Dry Cargo Company of the Year αναδείχθηκε η Carras (Hellas), ενώ στην Maran Tankers Management, του Ομίλου Αγγελικούση απονεμήθηκε το βραβείο Tanker Company of the Υear.

Ο πλοιοκτήτης Ευάγγελος Μαρινάκης κέρδισε το βραβείο Greek Shipping Personality of the Year 2017.

22. Greek Shipping Personality DSC_2929
Ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, Eurobank παραδίδει το βραβείο στον κ. Ευ. Μαρινάκη

Το βραβείο Greek Shipping Newsmaker of the Year Award απονεμήθηκε στον κ. John Michael Radziwill, CEO της GoodBulk, ενώ ο κ. Ιωάννης Κ. Μαρτίνος κέρδισε το New Generation Shipping Award.

Ο Capt. Fu Chengqiu στέλεχος της COSCO και Μanaging Director του ΟΛΠ κέρδισε το βραβείο International Personality of the Year, ενώ η Golden Star Ferries των αδερφών Στεφάνου αναδείχθηκε Passenger Line of the Year.

Τα Nαυτικά Χρονικά τιμήθηκαν με το Piraeus International Centre Award. Ο τεχνικός διευθυντής της Atlantic Bulk Carriers και συνεργάτης των Ναυτικών Χρονικών κ. Πάνος Ζαχαριάδης κέρδισε το βραβείο Safety or Environmental Protection.

Ναυτικός της χρονιάς αναδείχθηκε ο καπτ. Ιάκωβος Παπαγεωργίου Δανιήλ,  ο οποίος με το πλήρωμά του σε containership της UOT διέσωσε 8 ναυαγούς στον Ινδικό Ωκεανό.

15. Seafarer DSC_6236
Ο κ. Γ. Τσαβλίρης, Tsavliris Salvage Group παραδίδει το βραβείο Seafarer of the Year Award στον καπτ. Ι. Δανιήλ

Tο Maria Tsakos TCM Training Centre κέρδισε το βραβείο Education or Training, ενώ το ιστορικό πλοίο του ΠΝ Γεώργιος Αβέρωφ ονομάστηκε Πλοίο της Χρονιάς.

Η Masters Shipping απέσπασε το βραβείο Shipbroker of the Year Award, ενώ Shipping Financier of the Year αναδείχθηκε η κα Χριστίνα Μαργέλου, επικεφαλής ναυτιλιακών εργασιών της Eurobank.

Η πρωτοποριακή και καινοτόμα NanoPhos Marine κέρδισε το Technical Achievement Award. Το Lloyd’s List Intelligence Big Data Award απονεμήθηκε στην Aspida και στον κ. Πάνο Μωραϊτη.

Η κριτική επιτροπή των φετινών βραβείων ήταν ο επίτιμος γγ του ΙΜΟ ναύαρχος Ευθύμιος Μητρόπουλος, ο δρ. Γεώργιος Γράτσος, ο δρ. Γεώργιος Δ. Πατέρας, ο κ. Σταύρος Χατζηγρηγόρης, η  καθ. Τζελίνα Χαρλαύτη, ο καπτ. Γιάννης Χαλάς, η κα Ειρήνη Νταϊφά, ο κ. Βασίλης Μπακολίτσας και ο κ. Nigel Lowry.

Τα βραβεία Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2017, με μια ματιά:

Dry Cargo Company of the Year
Carras (Hellas)

Tanker Company of the Year
Maran Tankers Management

Passenger Line of the Year
Golden Star Ferries

Shipbroker of the Year
Masters Shipping

Shipping Financier of the Year
Xριστίνα Μαργέλου

Technical Achievement Award
NanoPhos Marine

Achievement in Safety or Environmental Protection
Πάνος Ζαχαριάδης

Piraeus International Centre Award
Ναυτικά Χρονικά

International Personality of the Year
Captain Fu Chengqiu

Seafarer of the Year
Καπτ. Ιάκωβος Δανιήλ

Achievement in Education or Training
Maria Tsakos TCM Training Centre

Ship of the Year
«Γεώργιος Αβέρωφ»

Next Generation Shipping Award
Ιωάννης Μαρτίνος

Lloyd’s List Intelligence Big Data Award
Aspida

Lloyd’s List/Propeller Club Lifetime Achievement Award
Παύλος Ι. Ιωαννίδης

Greek Shipping Newsmaker of the Year
John Michael Radziwill

Greek Shipping Personality of the Year
Ευάγγελος Μ. Μαρινάκης

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.