Ανανέωση στόλου για την Euronav NV

Ανανέωση στόλου για την Euronav NV

532
Ανανέωση στόλου για την Euronav NV

Η Euronav NV ανακοίνωσε ότι πούλησε το παλαιότερο πλοίο που διαθέτει. Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο «Artois», κατηγορίας VLCC,  το οποίο πουλήθηκε έναντι $22 εκατ. Σύμφωνα με την εταιρεία τα οικονομικά αποτελέσματα της πώλησης θα καταγραφούν στις οικονομικές καταστάσεις του τέταρτου τριμήνου του 2017, αυξάνοντας το κεφαλαιακό της κέρδος, σύμφωνα με εκτιμήσεις, κατά $7,7 εκατ.

Η παράδοση του «Artois» στο νέο ιδιοκτήτη, του οποίου το όνομα δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Το δεξαμενόπλοιο «Artois», χωρητικότητας 298.330 τόνων, ναυπηγήθηκε το 2001.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούνιο η εταιρεία είχε πουλήσει το δεξαμενόπλοιο «TI Topaz», κατηγορίας VLCC, έναντι $21 εκατ.

Με τις ενέργειες αυτές, η Euronav NV στοχεύει στην ανανέωση του στόλου της, διαθέτοντας πλοία νεότερης ηλικίας και πιο σύγχρονης τεχνολογίας. Τον περασμένο Μάιο η εταιρεία  είχε παραγγείλει από τα ναυπηγεία της Hyundai Heavy Industries δυο Suezmax πλοία, κατηγορίας Ice Class 1C. Τα πλοία θα είναι υψηλών προδιαγραφών, καθώς θα διαθέτουν ενισχυμένη δομή από χάλυβα αλλά και σύστημα ελέγχου εκπομπών αέριων ρύπων.

Φωτό: euronav.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.