Σημαντικός παίχτης στην αγορά του LNG το Κατάρ

Σημαντικός παίχτης στην αγορά του LNG το Κατάρ

64
Σημαντικός παίχτης στην αγορά του LNG το Κατάρ

Ανοδική πορεία καταγράφει ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Κίνας και Κατάρ από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα, το διμερές εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών από τις αρχές του 2017 έως και σήμερα έχει υπερβεί τα $5 δις, αντιπροσωπεύοντας αύξηση της τάξεως του 50%, συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο κ. Yang Song, επικεφαλής του Οικονομικού και Εμπορικού Γραφείου της Κινεζικής Πρεσβείας στο Κατάρ ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Qatar Tribune ότι το Κατάρ έχει αναδειχθεί ως ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής LNG της Κίνας. Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι εισαγωγές LNG της Κίνας από το Κατάρ αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω στο μέλλον λόγω της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης της χώρας για ενέργεια.

Ο κ. Song προσέθεσε ότι το Κατάρ προμηθεύει την Κίνα με LNG σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές παγκοσμίως και πως η χώρα της Μέσης Ανατολής αποτελεί έναν αξιόπιστο προμηθευτή υγροποιημένου φυσικού αερίου, γεγονός που τον καθιστά σημαντικό συνεργάτη της Κίνας στον χώρο της ενέργειας και όχι μόνο.

Από τη μεριά της η Κίνα, στοχεύει σε αύξηση των εξαγωγών της προς το Κατάρ, κυρίως σε οικοδομικά υλικά, για τα οποία υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση από την καταριανή αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.