Σημαντικές αλλαγές για την παράδοση φορτίων στη Βραζιλία

Σημαντικές αλλαγές για την παράδοση φορτίων στη Βραζιλία

223
Σημαντικές αλλαγές για την παράδοση φορτίων στη Βραζιλία

Οι ιδιαιτερότητες του συστήματος παράδοσης φορτίων στην Βραζιλία, σε αντίθεση με τις πρακτικές που ακολουθούνται σε άλλες χώρες, προκαλούν πολλά και σημαντικά ερωτήματα στους επαγγελματίες μεταφορείς που δραστηριοπούνται στο εισαγωγικό εμπόριο της χώρας.

To West of England P&I Club σε συνεργασία με τον τοπικό ανταποκριτή του Club στη Βραζιλία, Proinde, δημοσίευσε στις 12 Μαίου 2017 έναν λεπτομερή οδηγό αναφορικά με τις διαδικασίες εκτελωνισμού (cargo clearance) και παράδοσης φορτίων στη Βραζιλία (διαθέσιμος εδώ). Στο προλογικό σημείωμα του συγκεκριμένου οδηγού αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «είναι δυνατόν, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι εισαγωγείς να παραλάβουν το φορτίο δίχως να χρειάζεται να παραδώσουν την πρωτότυπη φορτωτική (bill of lading)».

H Proinde προέβη σε νέα, διευκρινιστική ανακοίνωση. Πιο συγκεκριμένα, το φορτίο που εισάγεται στη χώρα δεν μπορεί να παραδοθεί από τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές χωρίς την παράδοση της πρωτότυπης φορτωτικής.

Η συγκεκριμένη είδηση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς η παράδοση της πρωτότυπης φορτωτικής αποκλείει τη μεταπώληση των φορτίων.

Η ανακοίνωση της Proinde είναι διαθέσιμη εδώ.

Φωτο: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.