Προς ίδρυση θυγατρικής του North P & I Club στο Δουβλίνο

Προς ίδρυση θυγατρικής του North P & I Club στο Δουβλίνο

89
Προς ίδρυση θυγατρικής του North P & I Club στο Δουβλίνο

Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου τον περσινό Ιούνιο, όπου η πρόταση για Brexit υπερψηφίστηκε, το North P & I Club και η θυγατρική του, Sunderland Marine, η οποία ειδικεύεται στην ασφάλιση αλιευτικών σκαφών, έχουν αναπτύξει διάφορα σχέδια έκτακτης ανάγκης με στόχο τη διασφάλιση της πρόσβασής τους στις αγορές της Ευρωζώνης, σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο βρεθεί εν τέλει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σε πρόσφατη συνάντηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του North P& I Club, αποφασίστηκε η ίδρυση μιας θυγατρικής ασφαλιστικής εταιρείας στην Ιρλανδία, η οποία θα αναλάβει τον τομέα των ασφαλίσεων στην Ε.Ε., με ισχύ από τις 20 Φεβρουαρίου 2019.

Στην ανακοίνωση του North P& I Club αναφέρονται οι λόγοι που ώθησαν τα μέλη του Δ.Σ. να στραφούν προς την επιλογή ίδρυσης θυγατρικής εταιρείας στο Δουβλίνο.

Οι λόγοι αφορούν το ρυθμιστικό, νομικό και φορολογικό πλαίσιο στην Ιρλανδία, το οποίο είναι παρόμοιο με αυτό του Ηνωμένου Βασιλείου και το ώριμο κανονιστικό σύστημα της Ιρλανδίας με ουσιαστική εμπειρία στην επιθεώρηση του συστήματος Solvency II, ενός νέου ενιαίου πλαισίου λειτουργίας και εποπτείας των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άλλοι λόγοι αφορούν την ευκολία μετακίνησης μεταξύ Δουβλίνου και Νιουκάστλ, όπου το Club έχει τα κεντρικά του γραφεία και η δυνατότητα να διεξάγονται οι ασφαλιστικές εργασίες του Club στα αγγλικά.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη δομή και τις λειτουργίες της θυγατρικής εταιρείας του North P & I Club στο Δουβλίνο πρόκειται να ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον, κατά την φάση υλοποίησης του σχεδιασμού της νέας θυγατρικής του Club, που αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Φωτό: dublinport.ie

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.