Ούριος άνεμος για την αγορά των containerships

Ούριος άνεμος για την αγορά των containerships

74
Ούριος άνεμος για την αγορά των containerships

Η Hapag- Lloyd κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 54,3 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2017, σημαντικά αυξημένα, σε σχέση με τα 8,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Ο CEO της Hapag-Lloyd AG, Rolf Habben Jansen, ανέφερε ότι η ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών της Hapag- Lloyd οφείλεται στην γρήγορη και ομαλή ενσωμάτωση της United Arab Shipping Company (UASC) στον Όμιλο και στις συνέργειες που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη συγχώνευση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Κατά τη διάρκεια των εννέα πρώτων μηνών του 2017, η Hapag- Lloyd κατέγραψε κέρδη ύψους 8,2 εκατ. ευρώ, αντιστρέφοντας τα αρνητικά της οικονομικά αποτελέσματα, καθώς το πρώτο εννιάμηνο το περασμένου έτους η εταιρεία είχε καταγράψει ζημίες της τάξεως των 133,9 εκατ. ευρώ.

Αύξηση επίσης παρατηρήθηκε στον όγκο του μεταφερόμενου φορτίου από την Hapag- Lloyd για την ίδια περίοδο, της τάξεως του 24,4%, αγγίζοντας τα 7,03 εκατ. TEUs.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας τόνισε ότι αναμένεται περαιτέρω αύξηση του μεταφερόμενου όγκου φορτίου στο μέλλον, καθώς και διατήρηση των τιμών των ναύλων στα σημερινά επίπεδα ($1.060/TEU).

Φωτό: hapag-lloyd.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.