Νέες πειρατικές επιθέσεις νότια της Σομαλίας

Νέες πειρατικές επιθέσεις νότια της Σομαλίας

105
Νέες πειρατικές επιθέσεις νότια της Σομαλίας

Η πειρατεία αποτελεί μείζον θέμα για τη ναυτιλία και ο συντονισμός ενεργειών και δράσεων για την πρόληψη και την καταπολέμησή της παραμένουν υψηλά στην ατζέντα των παραγόντων της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Η στρατιωτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, EU NAVFOR ATALANTA, η οποία συμβάλει στην αποτροπή, στην πρόληψη και στην καταστολή των πειρατικών επιθέσεων και των ένοπλων ληστειών που λαμβάνουν χώρα στη Νότια Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και σε ένα μεγάλο μέρος του Ινδικού Ωκεανού, συμπεριλαμβανομένων των Σεϋχελλών, του Μαυρίκιου και των νήσων Κομόρες, προέβη εχθές στη σύλληψη έξι ατόμων υπόπτων για πειρατεία και στην κατάσχεση των σκαφών τους.

Στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2017 καταγράφηκαν δύο πειρατικές επιθέσεις σε ένα containership, χωρητικότητας 52.000 τόνων, καθώς και σε ένα αλιευτικό σκάφος, στα χωρικά ύδατα της Νότιας Σομαλίας.

Κατόπιν ενημέρωσης για τις πειρατικές επιθέσεις στρατιωτικό ελικόπτερο της EU NAVFOR ATALANTA, σε συνεργασία με στρατιωτικό ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού της Ισπανίας, ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των πειρατών.

Μόλις εντοπίσθηκαν οι ύποπτοι για τις πειρατικές επιθέσεις, οι δυνάμεις της EU NAVFOR ATALANTA με τη συνδρομή της ιταλικής φρεγάτας ITS Virginio Fasan, έθεσαν υπό κράτηση τα άτομα και προέβησαν στη σύλληψή τους.

Οι ύποπτοι για πειρατεία προς το παρόν βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ σύντομα πρόκειται να οδηγηθούν στις αρμόδιες αρχές για την άσκηση δίωξης.

Φωτό: eunavfor.eu

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.