Επτά νέα πλοία για την COSCO Shipping Energy Transportation

Επτά νέα πλοία για την COSCO Shipping Energy Transportation

138
Επτά νέα πλοία για την COSCO Shipping Energy Transportation

Παρά την ύφεση στην αγορά των δεξαμενοπλοίων, αρκετές εταιρείες επιμένουν σε παραγγελίες για νέα πλοία, με την ελπίδα ότι θα έχει ανακάμψει η αγορά όταν αυτά παραδοθούν.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η COSCO Shipping Energy Transportation, η οποία υπέγραψε συμφωνία με τα κινέζικα ναυπηγεία Dalian Shipbulding για τη ναυπήγηση πλοίων, συνολικής αξίας $553 εκατ.

Η παραγγελία αφορά επτά πλοία, εκ των οποίων τα τέσσερα κατηγορίας VLCC (Very Large Crude Carriers) και τα υπόλοιπα τρία κατηγορίας Suezmax.

Τα νέα VLCCs πρόκειται να παραδοθούν στην COSCO τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Μάρτιο του 2021, αντίστοιχα. Τα πλοία κατηγορίας Suezmax εκτιμάται ότι θα ενταχθούν στον στόλο της εταιρείας τον Αύγουστο, και τον Νοέμβριο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021.

Η χρηματοδότηση των ναυπηγήσεων θα πραγματοποιηθεί είτε μέσω έκδοσης νέων μετοχών της COSCO, είτε μέσω τραπεζικού δανεισμού του Ομίλου.

Σε ανακοίνωση της COSCO επισημαίνεται ότι η απόφαση για τις ανωτέρω ναυπηγήσεις βασίζεται στην αισιοδοξία της εταιρείας για μελλοντική αύξηση της ζήτησης για αργό πετρέλαιο τα επόμενα έτη.

Επιπλέον τονίζεται ότι η ναυπήγηση των νέων πλοίων θα προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και οικονομίες κλίμακας στον Όμιλο, ενώ θα βελτιώσει σημαντικά την αποδοτικότητα των μεταφορικών του υπηρεσιών.

Φωτό: coscoshippingenergy.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.